De ce nu slabesti? Legatura dintre sport si dieta

De ce nu slabesti, desi mananci moderat si eviti alimentele grase sau de tip fas-food? In cele ce urmeaza vom explica anumite principii de baza in ceea ce priveste alimentatia.

Bineinteles ca este ideal sa faci sport si sa mananci corect. Dar ce inseamna corect? Ei bine, cele mai recente studii in domeniu arata ca proteinele sunt cele mai importante, atunci cand vine vorba despre macronutrienti. Evident ca si carbohidratii si glucidele isi au rolul lor. Dar proteinele vor face diferenta atunci cand vorbim despre procesul de slabire si cresterea masei musculare. Atentie, nucile, branza sau cascavalul au mai multe grasimi decat proteine. Si acesta este doar un exemplu. Ai grija sa alegi alimente care au un continut ridicat de proteine.

De ce nu slabesti? Iata ce poti face

Indiferent daca vrei sa-ti maresti masa musculara pentru a avea mai multa forta sau din motive estetice, iata cateva idei pentru alegerea proteinelor in mod corect.

Proteina din zer si cazeina sunt pudre proteice de origine animala obtinute din lapte. Acestea reprezinta un tip de proteina gasit regasit in laptele de vaca ce se usuca pentru a deveni pudra. Sunt considerate proteine de calitate superioara, deoarece contin toti aminoacizii esentiali pe care trebuie sa-i iei din alimente, din moment ce organismul nu-i poate produce. Sunt adesea folosite drept proteine pentru sport.

Proteinele pentru cresterea masei musculare – varianta din colagen…mai multe despre proteine am discutat AICI.

Dupa ce ai inceput corect, punand accent pe proteine nu pe grasimi si glucide, vei remarca faptul ca vei incepe sa arati si sa te simti altfel. In special daca faci sport de cel putin 3 ori pe saptamana. Nu exista una fara cealalta, iar aceasta chestiune pare sa faca probleme multora.

De asemenea, este imperios necesar sa lucrezi pe grupe musculare. Adica organizat si disciplinat. Cel mai bine ar fi sa apelezi la un instructor sau mergi la sala, apeleaza la un program online cu instructor, etc. Dar ai grija sa lucrezi atat partea inferioara cat si cea superioara a corpului, nu uita ca este necesar un antrenament de tip cardio o data pe saptamana.

De ce nu slabesti?

Fie nu faci suficient sport sau nu lucrezi dedicat grupelor musculare, fie nu urmezi o dieta bogata in macronutrienti, in special proteine. Desigur ca cel mai bine ar fi sa te consulti si cu un nutritionist, atunci cand vine vorba despre mentinere. Dar alegerea iti apartine, poti invata sa mananci corect si daca vei studia numeroasele articole din mediul online.

Nu uita sa iti pregatesti mesele din timp, sa eviti mancarea grasa, de tip fast-food, sa faci sport regulat si lucrand toate grupele musculare. Nu te sfii sa apelezi la specialisti, chiar daca va fi vorba despre o investitie. Anumite lucruri nu le poti intelege singur, iar daca te va ajuta cineva, ai putea ajunge mai repede la silueta dorita, succes!

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *