Cata apa sa bei vara? Ce spun specialistii

Poate si tu te-ai intrebat cata apa trebuie sa bei vara pentru a fi sanatoasa si in forma, asa ca de acum incolo vei sti exact ce ai de facut. Corpul nostru este peste 60% apa, asa ca lucrurile sunt clare inca de la bun inceput: este foarte important sa te hidratezi!

Cata apa sa bei vara? Pentru a afla raspunsul la aceasta intrebare vom incepe prin a preciza ca pana si creierul nostru are nevoie de hidratare intensa. Nu mai vorbim despre momentele cand faci sport sau alte activitati similare.

Ca adulti, mereu uitam importanta lichidelor si neglijam sa bem suficiente, in special cand afara este cald. Cata apa sa bei vara? Dar in viata de zi cu zi? Haide sa dezbatem mai pe larg aceasta chestiune si sa aflam impreuna exact despre ce este vorba.

Daca nu vei consuma suficiente lichide, vei risca sa te simti mai mereu obosita si lipsita de energie. Conform Clinicii Mayo, SUA, chiar si deshidratarea usoara poate duce la oboseala.

Cata apa sa bei vara? Ce trebuie sa stii

Probabil ca stii deja ca este necesar sa bei cel putin 8 pahare de apa pe zi, dar cu cat ar trebui sa crestem numarul in timpul zilelor de vara? Ei bine, daca si tu stai intr-un loc calduros, cu siguranta ai observat ca trebuie sa bem apa mereu, daca vrei sa te mentii in timpul verii.

Dupa parerea lui Will Cole, un expert in aceasta chestiune, este necesar sa stii ca, atat timp cat transpiri mai mult, este necesar sa cresti consumul de apa. Iar vestea cea buna este ca nici macar nu va trebui sa faci un efort, avand in vedere ca iti este mai tot timpul sete.

Desigur ca nu trebuie sa uiti de acest aspect nici in timpul iernii. „Este bine sa avem grija de noi indiferent daca este cald sau frig afara, iar hidratarea este foarte importanta in acest sens. Vara ar trebui sa consumam cel putin 1.8 litri de apa. Dar poate varia, in special atunci cand faci mai mult sport sau alte activitati similare care implica miscare fizica mai intensa.”

ATENTIE! Daca esti o persoana sportiva, cu atat mai mult ar trebui sa fii sigura ca te hidratezi corespunzator. Altii medici sunt de parere ca ar trebui sa bei in jur de 3 litri, atat timp cat faci si sport.

Cata apa sa bei vara? La cat timp ar trebui sa te hidratezi?

Specialistii mai atrag atentia asupra faptului ca ar trebui sa bei cel putin 600 ml de apa inainte de exercitiile fizice si in jur de 200 de ml in timpul activitatilor fizice. De asemenea, ar mai trebui sa bei inca 600-800 ml dupa ce faci sport si abia atunci poti sa fii sigura ca vei fi hidratata corespunzator.

Pentru restul care nu practica sport intens, in jur de 1,8 litri si chiar mai mult, daca este posibil, ar fi cea mai buna optiune.

Cata apa trebuie sa bei zilnic si de ce este atat de eficienta?

Apa are rolul de a echilibra fluidele din corp, care sunt responsabile pentru demararea procesului digestiv, absortiei nutrientilor, circulatiei sangelui si reglarea temperaturii corpului.

Cata apa este prea multa? Cand iti dai seama ca exagerezi? Moderatia este cruciala si in acest moment, iar daca exagerezi poti suferi din pricina hiponatremiei (reprezinta o scadere a sodiului din organism). De aceasta afectiune pot suferi uneori atletii care exagereaza cu consumul de apa….citeste continuarea aici >>>

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *