Ce sa mananci cand este cald afara?

Si tu te-ai intrebat ce sa mananci cand este cald afara si parca nimic nu-ti mai trebuie? Ei bine, nu este totusi o solutie sa intri in „greva foamei”, asa ca este important de inteles ce ai putea face, in acest sens. Pranzul, in special cand esti la birou, poate fi o preocupare constanta, asa ca ar fi bine sa stii ce sa alegi cand vine ora mesei.

In special cand vrei sa ai grija si de silueta, atunci va fi necesara o atentie sporita. Vestea cea buna este ca, atunci cand canicula se instaleaza parca si pofta de mancare se diminueaza, ai observat? Acest lucru este benefic, in special pentru cei care vor sa mai dea jos cateva kilograme. Tocmai de aceea vara este cel mai usor de slabit, in realitate.

Ce sa mananci cand este cald afara? Probabil ca este usor de intuit, dar iti vom lasa o lista cu cele mai indicate alimente, in aceste situatii. Desigur ca vorbim despre cruditati, fructe si legume proaspete, mai putina carne si lactate. Dar haide sa vedem despre ce este vorba chiar acum!

Ce sa mananci cand este cald afara – alimente sanatoase si proaspete

Salate consistente. Dar usor de digerat. Asa ca vei evita dressingurile din comert, vei adauga doar salata verde, branza, oua fierte, putina carne facuta la gratar, otet balsamic, sare si piper. Desigur ca aceasta este doar una dintre retetele savuroase pe care le poti incerca. Nu uita sa incerci si o salata de ton, cu porumb, piper si salata verde, iti va placea foarte mult. In special ca este consistenta si usor de pregatit. Nu uita sa incerci si salatele vegetariene, cu tofu afumat, fasole fiarta sau naut si putina lamaie si condimente.

Ciorbe si supe. O idee foarte buna atunci cand afara sunt 30 de grade. Si nici nu este de mirare, acestea te vor ajuta sa te hidratezi, dar in acelasi timp vei avea parte de un preparat sanatos si hranitor. Desigur ca iti sugeram sa le incerci pe cele cu legume. Nu uita sa adaugi mazare, fasole verde, conopida si alte bunataturi de sezon. Supa crema de linte sau de legume sunt alte retete pe care trebuie sa le incerci vara aceasta. Ce sa mananci cand este cald? Ceva hranitor, dar diafan, asa cum sunt supele de legume.

Carne slaba. Desigur ca nu este momentul cand sa optezi pentru fripturi de porc sau vita, asa ca ar fi bine sa le eviti. Alege curcan sau pui la gratar si adauga bucatelele maruntite in salate sau orezuri cu legume. Este mult mai simplu sa mananci sanatos chiar si vara. Alege si peste la gratar cu legume, o minune care te va ajuta sa slabesti rapid. De asemenea, digestia nu va mai fi ingreunata si tu vei avea mai multa energie.

Fructe si legume crude. Daa, este cea mai buna idee, asa ca profita de varietatea pe care o vei gasi odata ce se instaleaza sezonul cald. Poti alege pentru gustari compuse din mure, afine sau zmeura. Nu uita nici de morcovi sau gulii, acestea fiind perfecte intre mese. De asemenea, o salata de morcovi cu telina poate fi alegerea ideala pentru felul 2. Daca mai adaugi si o felie de curcan, ai conceput un pranz de vara minunat!

Ce sa mananci cand este cald afara – iata ce NU ar trebui sa consumi

Sucuri acidulate. Daca esti un fan al acestor bauturi, dorim sa-ti specificam ca acestea nu te vor racori, asa cum ai crede. Este doar o iluzie, asa ca nu insista sa le mai bei si pe timp de vara. Abunda in zahar si chimicale, iar silueta va avea de suferit, garantat. Fa ceai rece sau limonada chiar in casa si ia si la tine. Te vei racori intr-un mod minunat si sanatos, asa ca nu omite acest pas. Cu siguranta iti vor placea mai mult decat cele din comert.

Fast-food. Sau alte alimente procesate sau semipreparate. Chiar nu sunt indicate atunci cand afara temperatura a depasit gradul de confort termic. Fii inteleapta si alege sa mananci sanatos si curat, adica ceva usor de facut si preparat chiar de tine. Salatele si gratarele nu ar trebui sa-ti lipseasca, sub nicio forma.

Nu este indicat sa bei prea rece. Stim, nu suna bine, in special cand afara sunt peste 35 de grade! Dar atunci cand bei rece nu faci altceva decat sa bulversezi organismul, care nu va sti cum sa se adapteze temperaturii de afara, in acest fel. Incearca sa fii temperata si alege sa bei ceva racoritor si sanatos, dar nu neaparat foarte rece.

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *