Mancarea fast-food: ce se ascunde in aceste preparate

Fara doar si poate ca mancarea fast-food a capatat notorietate, chiar si intr-o tara traditionalista precum Romania. De mai bine de 10 ani, nu exista colt de strada la care sa nu gasesti o felie de pizza, un burger sau o placinta cu branza.

Desigur, toate acestea pot fi foarte savuroase, dar atunci cand sunt consumate in mod curent poti fi sigura ca vor duce la consecinte nefaste asupra siluetei si sanatatii tale.

Mancarea fast-food este principala vinovata de valul de obezitate cu care ne confruntam la nivel global. Iar lucrurile nu prea par sa se indrepte. Tot mai multi oameni sufera de aceasta afectiune, plus altele, pentru ca obezitatea duce la mai multe boli. Persoanele supraponderale pot suferi chiar de diabet, boli cardiovasculare si cancer.

Asa ca nu este de glumit. Nutritia joaca un rol cheie in vietile noastre, este extrem de important sa te hranesti bine.

Mancarea fast-food: romanii incep sa aiba probleme de sanatate!

Si doar din pricina unui consum ridicat de alimente procesate, sarace in vitamine sau nutrienti. Ce este ingrijorator este faptul ca tot mai multi parinti incurajeaza aceasta „dieta”. Tocmai de aceea in tara noastra exista in jur de 4% copii obezi sau cu probleme de greutate. Iar peste 3 milioane de adulti sufera de obezitate! Nu suna tocmai bine, nu-i asa?

De ce se petrece acest fenomen? Ce contine mancarea de la fast-food?

– foarte multe calorii. Poate ca nu stiai, dar o portie de mancare de tip fast-food are intre 500 si 1.000 de calorii…Lucrurile devin mai clare acum. De aceea te ingrasi chiar daca nu mananci foarte multe preparate de la fast-food. Este suficient ca tu sa ai deja niste kilograme in plus si sa mai fii si sedentara pe deasupra. Te vei ingrasa cu viteza luminii!

– foarta saraca in nutrienti. Sa mai spunem ca mancarea fast-food nu contine nutrienti, vitamine sau minerale, decat intr-un numar foarte redus? Iti dai seama ca de aceea nu te saturi si parca iti vine sa mai mananci ceva dupa o masa de acest gen. Nu esti singura, majoritatea oamenilor simt la fel. De ce crezi ca au ajuns americanii sa se confrunte cu probleme de greutate atat de severe?!

– bogate in zaharuri. Ca si cum nu ar fi suficient ca nu au nutrienti, acest produse contin si zaharuri rafinate, care nu fac altceva decat sa creasca glicemia si sa favorizeze aparitia cancerului si a diabetului.

Mancarea fast-food contine peste 300 de E-uri

– „bogata” in E-uri. aspectul, mirosul, textura…toate par sa fie perfecte nu-i asa? Ei bine, afla ca totul se datoreaza chimicalelor din compozitie. Asa ca mai bine pregateste tu acasa un burger, macar vei sti ce ingrediente contine. Aceste E-uri sunt extrem de nocive pentru sanatate, iar multe dintre acestea iti pot afecta chiar si creierul…Asa cum se petrece in cazul monoglutamatului de sodiu (MSG sau E621).

– arome artificiale. Doar nu iti imaginai ca acel gust este unul natural. Nicidecum. De multe ori aceste produse contin peste 200 de arome artificiale, menite sa te faca sa exclami: Doamne, ce gustos este! In realitate, totul este modificat astfel incat tu sa crezi ca ceea ce mananci este incredibil de bun.

Mancarea fast-food te poate pacali

Stim ca nu este usor, dar iti indicam sa mananci mai rar astfel de preparate. Mancarea fast-food poate fi preparata si acasa, asa ca fi chiar tu cea care o pregateste. In acest fel, vei sti exact ce mananci si poti fi sigura ca este un preparat mai sanatos, chiar daca gustul nu va fi unul exploziv.

Este indicat sa ne intoarcem la origini, pentru a ne pastra o stare de sanatate optima si o silueta pe masura. Nu ti se pare ciudat ca de cand a aparut acest gen de mancare, au venit si problemele? Nu este nicio coincidenta, obezitatea si bolile cronice pot fi declansate atunci cand nutritia nu este corecta.

Invata sa mananci corect, adauga fructele si legumele la fiecare masa si nu uita sa faci sport si sa bei apa din abundenta!

 

5/5 (10)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *