Alimentele procesate: mancarea care produce cea mai mare dependenta

Alimentele procesate sunt, de ceva timp, printre preferatele oamenilor si nici nu este de mirare. Acestea fie se prepara rapid fie sunt gata facute si unde mai pui ca sunt foarte gustoase.

Aceste mancaruri au devenit foarte populare in special in tarile occidentale, dar si in Romania.

Din ce in ce mai multe familii aleg sa cumpere alimentele procesate, in locul ce lor gatite acasa. Desigur ca in acest fel castigi timp, dar sunt acestea sanatoase pentru corpul tau?

Raspunsul este categoric nu. Acestea dau dependenta si te vor face sa te ingrasi rapid, afectandu-ti in timp sanatatea. Sunt pline de chimicale si de sare, asa ca nimic bun nu poate iesi din aceasta combinatie.

Alimentul care da cea mai mare dependenta

Cercetorii americani au aflat care sunt acele alimente care produc cea mai mare dependenta. Este greu de spus fara sa faci o cercetare riguroasa in domeniu, asa ca acestia au pus la cale un studiu.

Cei care au realizat studiul au observat ca dependenta se refera la imposibilitatea unei persoane de a se opri din mancat, desi stie ca un anume aliment nu ii face bine.

A fost realizat un studiu la care au participat 504 participanti. Acesta le-a aratat specialistilor care sunt acele mancaruri pe care nu le pot refuza.

Autorii studiului considera ca acele cauze care duc la obezitate sunt multiple, dar una dintre acestea ar fi chiar dependenta de unele alimente.

Asadar, specialistii au completat cu ajutorul a 120 de studenti Scala Yale a Dependentei de Alimente realizata initial de cercetatorul Gerhardt.

In acest fel, au observat care sunt alimentele care creeaza dependenta.

Studentilor de la Yale li s-au prezentat mai multe imagini cu diferite mancaruri, iar acestia au ales intre ele.

Alimentele procesate care abunda in grasimi si carbohidrati sunt cele care dau cea mai mare dependenta. Asa cum au notat si cercetatorii, este acelasi principiu ca si in cazul bauturilor alcoolice.

Cele cu un nivel mai mare de alcool provoaca mult mai repede dependenta decat cele cu o concentratie mai mica de alcool.

Alimentele procesate dau dependenta

Pentru a avea rezultate relevante, cei care au participat la studiu au fost impartiti in functie de sex si indicele de masa corporala.

In cele din urma, cercetatorii au remarcat ca genul nu a fost un indice relevant.

Expertii au ajuns la concluzia ca ciocolata provoaca cea mai mare dependenta. Aceasta este urmata de inghetata si de cartofii prajiti. Deloc surprinzator, avand in vedere dependenta oamenilor de dulciuri si carbohidrati, desigur.

Evaluarea acestui articol

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *