Cum sa ai mai mult timp liber pentru tine?

Cu siguranta si tu te-ai intrebat cum sa ai mai mult timp liber pentru tine, in conditiile in care parca mereu ai ceva de facut mai important.

Fie ca este vorba despre copii, gospodarie, familie, serviciu…parca toate par sa primeze! Cum ai putea sa dobandesti un echilibru? Cum sa ai mai mult timp liber pentru tine intr-o societate in care acest lucru pare sa devina un lux?!

Ei bine, asa cum vei vedea astazi este vorba mai mult despre organizare, disciplina, iubire de sine si…relaxare. Da, ai dreptul la toate acestea asa ca nu le mai inhiba. Este momentul sa te ocupi mai mult de tine si vei vedea ca este mai simplu decat crezi.

Este important sa te prioritizezi si astazi vei intelege perfect cum poti face aceste lucruri, fara sa fie prea complicat. Si fara sa-i neglijezi pe ceilalti!

Cum sa ai mai mult timp liber pentru tine – sfaturi UTILE

Lasa la o parte stresul. Da, pare sa nu aiba mare legatura la prima vedere, dar nu este deloc asa. Gandeste-te ca in momentul in care esti agitata si stresata, tinzi sa pierzi timpul. De ce? Pentru ca te afecteaza mai mult decat crezi. Si atunci cand esti stresata fii sigura ca de multe ori iei decizii gresite si chiar iti ia mai mult timp sa faci un lucru, decat in mod normal.

Asa ca incearca sa fii mai relaxata si prezenta in viata ta. In fond, la ce iti foloseste daca esti stresata? Nimic nu se rezolva plus ca vei incetini lucrurile.

Nu mai incerca sa le faci pe toate. Chiar nu poti face mereu tot ce ti-ai propus, intr-o zi. Asa ca relaxeaza-te si indeplineste cele mai importante task-uri. Uneori ne consumam prea mult pentru tot felul de nimicuri. Nu ai apucat sa mergi la curatatorie sau nu ai gatit azi?

Nu dispera, si maine este o zi. Cum sa ai mai mult timp liber pentru tine? Mergi la o cafea si rasfata-te un pic, chiar si atunci cand esti foarte prinsa. Te va ajuta sa te linistesti si vei face lucrurile mai bine. Psihologii recomanda sa avem momente de liniste si pace de-a lungul zilei, pentru a ne bucura de timp liber de calitate.

De multe ori, dupa 10 minute de pauza, te vei simti mai eliberata de griji si vei sti ce ai de facut. Incearca sa faci asta, de fiecare data cand simti ca nu mai poti (si nu numai). Pauzele de aer si acel „me time” despre care se tot vorbeste, nu trebuie sa-ti lipseasca din „repertoriu.”

Cum sa ai mai mult timp liber – invata sa delegi!

Roaga-i si pe altii sa te ajute. Cum ar fi membrii familiei tale, de exemplu. Sigur te pot ajuta si ei in varii circumstante. Nu este cazul ca tu sa faci si mancare, cumparaturi, curatenie, mers la seriviciu, etc. Daca ai un partener de viata imparte atributiile cu acesta, pentru ca lucrurile sa fie corecte. In acest mod amandoi veti avea timp si pentru voi, ceea ce nu poate fi decat o veste buna.

Activitati doar pentru tine. Si ar trebui sa fie zilnice, pentru ca tu sa mentii o stare buna de spirit. Ce ar fi sa citesti inainte de culcare, sa asculti o muzica linistita sau sa meditezi? Alte activitati care te vor ajuta sa te simti mai bine sunt yoga sau pilates. Desigur ca acestea sunt doar cateva exemple. Poate ca pare un paradox, dar cand vei fi mai relaxata, automat vei avea parte de mai mult timp liber. Selecteaza acele activitati care te incanta si practica-le mai des.

Nu uita de tine. S-au dus vremurile in care sacrificiul de sine era un „must-have”, in special atunci cand venea vorba despre femei. Traim intr-o era in care incepem sa intelegem mai bine cum stau lucrurile. Chiar nu este cazul sa te sacrifici tot timpul pentru ceilalti si sa nu mai ai timp deloc pentru tine. Pentru a fi bine si a avea ce sa oferi celorlalti trebuie sa faci si ce iti place, fara doar si poate.

Cum sa ai mai mult timp liber? Invata sa spui nu, indiferent despre cine este vorba. Desigur, nu trebuie sa exagerezi sau sa te muti la polul opus, unde nu mai vrei sa ajuti pe nimeni orice ar fi. Dar din cand in cand este bine sa te pui pe primul loc si sa nu sacrifici timpul tau pentru nimic in lume.

De ce crezi ca atat de multe femei se confrunta cu boli, depresii si multe nemultumiri? Pentru ca sunt extrem de dezechilibrate si inca nu au inteles ca nu trebuie sa le faca pe toate…Mult succes si invata sa te iubesti, inainte de toate!

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *