Caperele – de ce sa le consumi mai des?

In caz ca nu stiai, caperele sunt foarte des intalnite in zona mediteraneana, asa ca sunt nenumarate preparate care le contin.

Si nici nu este de mancare, dau mancarii o aroma aparte si cu siguranta o sa-ti placa mai mult decat crezi. Daca ai incercat caperele murate si nu ti-au placut, nu te descuraja. In preparate sunt mult mai gustoase si sigur te vor incanta.

Odata ce ajungi in Grecia sau Italia s-ar putea sa le tot intalnesti, asa ca ne-am decis sa-ti prezentam beneficiile caperelor in cele ce urmeaza. Este demn de mentionat ca sunt muguri neinfloriti ai arbustului Capparis spinosa, raspandit in tari precum Cipru, Grecia, Franta, Italia si Spania.

Acestia folosesc caperele in foarte multe retete, asa cum vei vedea imediat. Si chiar iti vom prezenta o reteta la final.

Caperele – ce beneficii au?

Au rolul de a stimula metabolismul. Poate ca nu banuiai, dar acestea au vitamina C in compozitie, precum si flavonoizi, asa ca fara doar si poate ca vor sustine metabolismul. Arderea grasimilor va fi sustinuta intens, iar modificarile vor fi percepute la nivel intestinal, dar si renal sau hepatic. Au doar 24 de calorii la suta de grame si te vor ajuta sa ai pofta de mancare (in caz ca aveai aceasta problema).

Se consuma murate. In cele mai multe cazuri acestea sunt fie in saramura fie in otet, poate ca ai remarcat. Le poti gasi cu usurinta si in magazinele din Romania, in ultima vreme.

Bogate in fibre. Da, asa ca nu te feri de preparatele care contin renumitele capere. Au si cantitati de proteine, minerale si si vitamine, asa ca nu sunt de neglijat, odata ce te-ai lamurit ca iti plac.

Previn bolile canceroase. Caperele sunt renumite si pentru un numar ridicat de antioxidanti, care previn cancerele, dar si bolile cardiovasculare.

Echilibreaza nivelul de zahar din sange. Asa ca, daca stii ca ai anumite afectiuni de acest gen sau chiar diabet, nu uita sa incluzi mai des caperele in alimentatia ta.

Te ajuta si sa elimini toxinele din organism. Fara doar si poate, de asemenea au efect benefic asupra celor care sufera din pricina constipatiei. Durerile de stomac, balonarea, flatulenta vor fi de asemenea diminuate, daca se consuma constant capere.

Caperele – delicioase in aceasta reteta!

Caperele contin multe vitamine. Vorbim despre cele din complexul B, dar vitaminele A, C, K. Au si saruri minerale in compozitie: mangan, magneziu, fier, calciu, sodiu, cupru. Au si rolul de a imbunatati afectiunile legate de vedere.

Caperele in paste vor fi delicioase, asa ca iti prezentam o reteta de paste mediteraneene:

Ingrediente

  • 300 grame de paste
  • o conserva cu rosii decojite
  • 3 linguri de bulion
  • o rosie proaspata
  • o ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • 200 grame branza feta
  • o mana de capere
  • condimente: busuioc, oregano, sare, piper
  • cateva masline ( optional)

Mod de preparare

Se caleste bine ceapa maruntita in prealabil, in ulei de masline sau presat la rece. Se adauga si usturoiul maruntit, rosia taiaia cuburi, dupa alte 2-3 minute. Se adauga rosiile decojite si bulion si se lasa la fiert pana da un clocot. Apoi, se adauga caperele si branza feta maruntita, se amesteca cu pastele fierte al dente anterior. Se pun deasupra cateva frunze de patrunfel, o sa adori aceasta reteta de paste absolut delicioasa.

5/5 (4)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *