Deficienta de nutrienti se poate citi pe chipul tau

Exista mai multe semne care arata ca cineva are o deficienta de nutrienti, iar acest aspect se poate observa foarte usor, analizand chipul unei persoane.

Despre ce este vorba, mai exact? Ei bine, paloarea, parul nesanatos, sangerarea gingiilor sunt doar cateva semnale, iar aceste trasaturi se pot citi pe chipul unei femei.

Asadar, deficienta de nutrienti poate fi semnalata si fara a realiza o serie de analize amanuntite. Desi acestea sunt necesare, mai ales daca nu te simti chiar in apele tale. Dar ce sunt, de fapt, nutrientii? Ei bine, nutrientii sunt materialul folosit pentru producerea de energie, de enzime, hormoni, dar si pentru inlocuirea celulelor, etc.

Sunt implicati in nenumarate procese, iar cel mai bine pot fi sintetizati din fructe si legume proaspete. De aceea este indicat sa le consumam din belsug.

 

Deficienta de nutrienti: cum se poate observa

 

1. Ten palid. Daca observi ca esti din ce in ce mai palida, probabil ca ai o lipsa de vitamina B12 in corp. Cei care sufera din pricina acestei deficiente se confrunta deseori cu stari de ameteala si pierderi de memorie. Daca ai o lipsa de vitamina B12 consuma peste (organic, daca este posibil) si carne neprocesata prea mult, de la animale care au fost crescute natural. Exista si surse vegetariene de B12: borsul, soia, cereale integrale, varza murata, drojdia.

2. Par nesanatos. Daca ai mereu matreata, un par gras si uscat, ai putea avea o deficienta de nutrienti, de asemenea. Este vorba in special de lipsa vitamine B7, in aceasta situatie. Li se petrece in special celor care au luat mult timp antibiotice si au afectat astfel flora intestinala. Biotina sau vitamina B7 poate fi gasita in conopida, ciuperci si albusuri de ou.

3. Ochi umflati. Sau picioare umflate, aceste semnale atrag atentia unei lipse de iod. De asemenea, cei care sufera din aceste motive pot lua brusc in greutate, au pielea uscata si unghiile exfoliate. In afara de sare, iodul poate fi regasit in: pestele de apa sarata, alge sau fructe de mare.

4. Buze fara culoare. Deficienta de nutrienti poate fi remarcata si in aceasta situatie. Atunci cand buzele sau gingiile nu sunt de culoare rozalie, este o problema. Brusc, mancarea nu mai are gust, iar acesta este un semn clar: ai lipsa de fier. Asa ca mananca spanac si salate din beslug, dar si fasole si peste, acestea abunda in fier.

5. Gingii care sangereaza. Se poate intampla din mai multe cauze, dar deficienta de nutrienti este printre principalele motive. Este vorba despre lipsa de vitamina C, care poate cauza severe probleme de sanatate. Poti ajunge chiar sa iti pierzi dintii, asa ca ia masuri, cat mai repede. Nu uita sa consumi: pepene, ananas, kiwi, fructe de padure, citrice, dar si ardei rosu.

Deficienta de nutrienti – ai grija la semnalele primite de la propriul organism

In antichitate, oamenii nu erau nevoiti sa apeleze prea des la ajutor medical specializat si acest lucru nu se petrecea doar din cauza lipsei acestuia. Acei oameni erau mai intelepti si stiau sa isi asculte corpul si sa ii ofere ce mancare are nevoie, pentru a se vindeca. Nu degeaba parintele medicinei moderne, Hipocrate a spus: Lasa mancarea sa iti fie medicament!

 

Asa ca fii atenta la starile pe care le ai si grija sa mananci cele mai bune alimente. Tine minte ca este cel mai bine sa iei nutrientii din mancare, vitaminele sintetizate si vandute sub forma de pastile nu sunt la fel de eficiente.

 

 

4.67/5 (18)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *