Obiceiurile nesanatoase: cum sa nu ne mai intoarcem la acestea, dupa dieta

Ca obiceiurile nesanatoase sunt foarte greu de depasit este un lucru stiut, asa ca de acum incolo ai face bine sa tii cont de cateva trucuri, pentru a nu te mai intoarce la acestea.

Desigur, nu este o treaba usoara si de multe ori poate fi chiar o adevarata provocare sa mancam sanatos. In special in ziua de astazi, cand majoritatea restaurantelor servesc preparate nu tocmai sanatoase sau nutritive. Ce ar trebui sa faci pentru a combate obiceiurile nesanatoase? Cum ar trebui sa arate un meniu post-dieta? Ei bine, despre toate acestea vom discuta astazi si nu numai.

Mancarea de tip fast-food, semi-preparatele si dulciurile au luat de ceva timp locul mancarurilor traditionale, mult mai sanatoase. De unde si explozia de persoane cu probleme de greutate. Iar multe femei nu reusesc sa-si mentina greutatea dupa dieta, ceea ce este un semnal de alarma.

Despre toate aceste vom discuta astazi.

Obiceiurile nesanatoase si ce inseamna sa mananci corect

Sa zicem ca ai tinut o dieta care te-a ajutat sa slabesti considerabil. Te simti mult mai bine la noua greutate si ti-ai dori foarte mult sa o mentii. Dar totusi nu iti mai vine sa mananci sanatos sau sa respecti cateva restrictii. Desigur ca obiceiurile nesanatoase vor reveni si ce crezi?

In scurt timp vei incepe din nou sa te ingrasi si nu prea intelegi de ce. Iti spunem noi ce se petrece. Ai incalcat regulile, in sensul ca nu ai pastrat o nutritie sanatoasa, bogata in fructe si legume. Ai inceput sa mananci din nou fast-food, alimente procesate, dulciuri, produse de patiserie…Si ce crezi? Scenariul se va repeta. Asadar, ai nevoie de o „strategie”.

Obiceiurile nesanatoase dupa dieta, cum sa le combati:

– mananca sanatos in continuare. Nu inseamna ca mai trebuie sa tii toate restrictiile din timpul dietei, dar nici sa dai iama in frigider nu este o solutie. Fii disciplinata, mananca multe fructe si legume proaspete, bea sucuri naturale, nu manca dupa ora 19. Este mai simplu decat crezi, vei vedea ca vor incepe sa te incante aceste obiceiuri, in timp. Si ce crezi? Obiceiurile nesanatoase nu vor mai face parte din viata ta, garantat!

– fa sport. Extrem de important, daca vrei sa mentii greutatea sub control. Desigur, nu trebuie sa exersezi in fiecare zi, dar macar de 3-4 ori pe saptamana ar fi indicat sa faci o ora de fitness, alergat sau orice alt sport vrei tu. Pilates si Yoga sunt alte alternative minunate, asa ca nu te sfii sa le practici mai des, daca nu ai facut-o deja

– fii optimista si pozitiva. Nu putem sa-ti spunem cat de important este pentru moralul tau! Vei vedea ca in timp vei chema lucruri si mai bune in viata ta, odata ce adopti aceasta atitudine. Ai incredere in tine si in capacitatea ta de a face lucrurile bine. Si vei vedea cum se va schimba totul in viata ta

Obiceiurile nesanatoase – mentine un meniu echilibrat

De exemplu, uite cum ar trebui sa arate un meniu intr-o zi obisnuita, cand nu esti la dieta:

Mic dejun: cereale integrale, lapte vegetal, fructe de sezon, nuci, o cafea, un ceai
Gustare: o mana de caju/ un smoothie/ suc natural de legume sau fructe
Pranz: supa crema de legume, salata de cruditati, legume inabusite si piept de curcan la gratar
Gustare: un iaurt grecesc
Cina: o salata de cruditati cu branza feta

Desigur, acest meniu este doar unul orientativ, poti varia dupa bunul plac, doar asigura-te ca alegi ceva care sa te ajute la mentinerea siluetei.

 

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *