Gustari de seara dietetice si sanatoase! Consuma-le si nu te vei ingrasa

Sigur si tu te-ai intrebat de mai multe ori care sunt acele gustari de seara dietetice si sanatoase, pe care sa le poti consuma fara grija siluetei. Poate te-ai gandit chiar ca sunt un mit si nu exista, de fapt, asa ceva si in realitate. Adica, cum sa mananci seara si totusi sa fii in forma?

Ei bine, astazi iti vom prezenta anumite alimente care iti vor demonstra ca nu este vorba despre o legenda, ci despre pura realitate. Chiar exista alimente pe care le poti manca la ceas de seara, fara sa fie nevoie sa iti faci prea multe griji.

Desigur, nici acestea nu trebuie consumate in exces, totul tine de echilibru, in special cand vorbim de nutritie. Asa ca vei descoperi cateva gustari de seara dietetice, de care te poti bucura in voie, cand simti ca foamea isi face de cap.

Unele dintre acestea au foarte putine calorii, cum ar fi popcornul, care nu depaseste 25 de calorii la suta de grame. Fireste, vorbim de popcorn simplu, cu sare, nu cel „imbunatatit” cu tot felul de arome sintetice.

 

Gustari de seara dietetice – cu ce te poti desfata

1. Branza de casa ( „perle” de branza sau branza cottage). Bogat in proteine de calitate, acest preparat iti va potoli rapid foamea, plus ca este delicios. Nu are mai mult de 200 de calorii/per 100 grame, asa ca nu ai de ce sa iti faci griji. Mananca o portie cu cel putin o ora inainte de culcare.

2. Cereale integrale (de ovaz, in special). Ce poate fi mai bun decat un bol plin cu cereale integrale, pentru a-ti potoli foamea? Adauga si o cana de lapte de caju sau migdale si cateva afine. O gustare savuroasa si hranitoare. Si unde mai pui ca este si saraca in calorii…

3. Iaurt grecesc. Face parte dintre acele gustari de seara dietetice si sanatoase, mai ales daca vei alege un brand serios, care vinde produse autentice. Asa ca nu te ferii sa il consumi, cu moderatie.

Desigur, pentru a putea manca fara grija aceste preparate, nu uita sa mai faci si miscare, in timpul zilei. Macar o plimbare lunga, cand vii de la serviciu, de 3 ori pe saptamana. Se vor cunoaste rapid rezultatele.

4. Curcan. Poate nu credeai, dar poate fi un preparat lejer, mai ales daca il mananci cu 1-2 ore inainte de culcare. Are putine grasimi si calorii, asa ca nu trebuie sa iti faci probleme. In special daca il faci la gratar, cu cateva legume inabusite. Cine a zis ca nu poti manca seara, atat timp cat pastrezi proportiile?!

5. Mere. Fructele sunt excelente, mai ales daca vorbim de mere si pere, mai putin banane si struguri ( au zahar mai mult). De asemenea, poti manca un bol de zmeura, capsuni sau afine ( daca sunt in sezon). Kiwi si ananasul au de asemenea putine calorii.

6. Budinca de ciocolata. Ce surpriza neasteptata, nu-i asa? Sigur nu te-ai fi gandit ca face parte dintre acele gustari de seara dietetice. Mai ales daca o prepari cu lapte de caju sau migdale ( cel vegetal este sarac in calorii). Daca vei consuma o cana de budinca inainte de culcare nu va fi nicio problema. Sfat: pune si o lingurita de fulgi de cocos deasupra, pentru un plus de savoare.

7. Morcovi. In special daca sunt cruzi, reprezinta o gustare foarte hranitoare si plina de vitamine. Rontaie 2-3 morcovi inainte sa te culci, vei fi uimita de starea de satietate pe care ti-o confera.

8. Popcorn. Sigur si tie iti plac floricele de porumb si abia astepti sa mananci o portie. Avem vesti bune, poti consuma in voie, asa cum am precizat si la inceputul articolului. Contine vitamina B si magneziu, plus antioxidanti. 150 de grame de popcorn iti vor potoli foamea si te vei putea culca linistita.

Gustari de seara dietetice – se poate si o portie de nuci?

Desigur ca da, atat timp cat le vei consuma neprajite si nesarate, totul va fi in regula si nu te vei ingrasa. Nu consuma mai mult de o mana de caju, migdale, nuci romanesti sau fistic. Altfel s-ar putea sa remarci efectele mai putin placute. Ideea este ca si daca vei manca o cantitate mica, tot nu iti va mai fi foame, acestea fiind calorice. Contin in jur de 600 de calorii/per 100 grame, asa ca nu exagera.

Dupa cum vezi, nu trebuie neaparat sa faci foamea pentru a fi in forma, asa ca alege aceste alimente sanatoase si nutritive, iar silueta ta nu va avea de suferit.

4.71/5 (51)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *