Cele mai sanatoase alimente pentru slabit

Orice femeie vrea sa fie supla, dar fara a face foarte mari compromisuri, asa ca iti vom prezenta care sunt cele mai sanatoase alimente pentru slabit.

Cu alte cuvinte, ce nu ar trebui sa iti lipseasca, in special atunci cand incerci sa slabesti cateva kilograme. Sau poate doar vrei sa te mentii in forma fara a face prea mari eforturi. Adica, atunci cand vii seara acasa, obosita dupa o zi de munca, sigur ai vrea sa mananci ceva. Dar apare o dilema.

Ce sa mananci astfel incat sa nu te ingrasi? Ei bine, poti rasufla linistita, avand in vedere ca exista anumite ingrediente minune, care nu trebuie sa lipseasca din casa. Atunci cand vrei sa prepari ceva rapid, este bine sa le ai la indemana.

Cele mai sanatoase alimente pentru slabit s-ar putea sa te uimeasca, pentru ca nu sunt neaparat cele care au cele mai putine calorii. Apropo, stiai ca exista diete in care nucile (!) sunt recomandate in diete de slabire? De ce? Pentru ca iti taie rapid senzatia de foame, asa ca sunt o gustare perfecta. Desigur, in cantitate redusa.

 

Cele mai sanatoase alimente pentru slabit – nu uita sa cumperi:

1. Oua. Mai ales atat timp cat sunt organice si le pregatesti fara ulei prea mult. O omleta ( in special dimineata, dar chiar si seara, dupa sala) alaturi de o salata de cruditati este perfecta. De asemenea, este bine sa le ai in casa, pentru ca poti pregati usor nenumarate retete sanatoase cu acestea.

2. Nuci. Vorbim despre cele nesarate si neprajite, care pot fi o remarcabila gustare, in special atunci cand esti la dieta. De ce sa mananci inca o masa, cand poti incropi o cina din nuci si cateva fructe? Desigur, vorbim de o mana de nuci ( caju, migdale, nuci pecan, etc) si un mar sau 2 kiwi.

Vor fi perfecte dupa 30 de minute de sport, mai ales. Chiar daca nu esti la dieta, nu uita sa le consumi, in special la micul dejun. Incepe ziua cu o portie de cereale integrale, o cana de lapte de caju, cateva fructe de padure si o mana de nuci. Vei vedea ca te vei simti excelent si vei avea energie din plin.

3. Legume si fructe. De cea mai buna calitate daca se poate, sunt clar printre cele mai sanatoase alimente pentru slabit. Si nici nu este de mirare. O salata de fructe sau legume are putine calorii, dar minerale si vitamine din belsug. Asigura-te ca ai mereu alimente proaspete in casa.

4. Conserve de peste sau legume. Chiar daca nu sunt la fel de sanatoase ca cele proaspete, sunt undeva pe aproape. In general, este bine sa ai in casa asa ceva. Tonul si o salate de porumb si cruditati pot fi o masa de pranz perfecta si sanatoasa. La fel si zacusca cu o felie de paine integrala, o gustare binemeritata.

5. Conopida sau broccoli. Sunt printele cele mai sanatoase alimente pentru slabit si te vor tine departe de bolile cronice. Frumusetea consta in faptul ca pot fi gatite rapid. Ce poti face daca ti-e foame seara? Fierbe conopida sau broccoli si rade putin parmezan sau branza deasupra.

De asemenea, poti adauga putin ulei de masline si condimente, cum ar fi busuiocul sau oregano. Poti face si o salata de rosii si castraveti si astfel vei avea o cina pe cinste. Si saraca in calorii.

6. Fructe de padure. Pline de antioxidanti si minerale, acestea sunt perfecte in smoothie-uri si sucuri. O reteta de care te vei indragosti este cea de smoothie cu banane si fructe de padure. Adauga in blender banana, o mana de fructe de padure (la alegere), o lingura de miere, cativa fulgi de nuca de cocos si putina apa. Va iesi o minune de smoothie, iar tu il poti savura in orice dimineata sau seara.

7. Paste integrale. Adori pastele, dar ti-e teama ca ingrasa si mananci extrem de rar? Avem vesti bune, cercetatorii au declarat ca cele din faina integrala sunt sanatoase si chiar indicate in diete. Vezi cartea „Studiul China”, scrisa de T. Colin Campbell si Thomas M. Campbell, o adevarata capodopera pentru cei interesati de nutritie.

Asadar, ar fi bine sa mai ai in casa un sos de rosii bio. Si o cutie cu ciuperci. Fierbe pastele, caleste o ceapa, adauga ciupercile taiate si sosul de rosii. Lasa sa fiarba putin, iar cand compozitia este mai densa, adauga ciupercile si condimentele. O reteta super sanatoasa, care nu ar trebui sa iti ia mai mult de 30 de minute.

Cele mai sanatoase alimente pentru slabit – de ce este bine sa gatesti chiar tu

Pentru ca poti sa alegi cele mai bune alimente, condimente si produse, iar mancarea ta sigur nu va avea chimicale sau monoglutamat de sodiu. Nu te mira, chiar si cei de la restaurantele mari „condimenteaza” mancarea cu tot felul de produse chimice, pentru a-i da un gust mai bun. Nu ti se pare ciudat ca niciodata o reteta nu iese la fel de bine ca la restaurant?

Nu este intamplator, dar mai bine o reteta mai sanatoasa, in detrimentul celor care au un gust exploziv.

Chiar daca nu ai timp mereu, incearca macar de cateva ori pe saptamana sa gatesti chiar tu pranzul pe care il vei lua la birou. Si nu uita sa ai mereu in casa cele mai sanatoase alimente pentru slabit, care oricum sunt perfecte si atunci cand doar vrei sa te mentii in forma.

 

 

4.69/5 (29)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *