Cancerul de san si rolul alimentatiei. Cum sa-l previi?

Exista si vesti bune in ceea ce priveste cancerul de san, ne referim la faptul ca poate fi prevenit. Dupa ce maladia a explodat in ultimii 15 ani, iar cazurile au crescut simtitor, era si cazul sa ne trezim la realitate.

Adica era necesar sa invatam sa prevenim astfel de boli cronice care ne pot lua viata intr-un mod neasteptat. Exista un factor pe care l-am neglijat cu totul ani de-a randul. Este vorba despre alimentatie. Dupa cum probabil ai auzit deja, cancerul de san este strans legat de modul de viata si ceea ce mancam.

Alt factor covarsitor este stresul. Nu este niciun secret pentru nimeni ca stresul poate cauza nenumarate probleme de sanatate. De la depresie si pana la diabet, toate pot avea legatura cu acest mod agitat de a-ti trai viata.

Ce putem face pentru a preveni toate aceste situatii? Despre aceste aspecte vom discuta in cele ce urmeaza.

Cancerul de san si fibrele – la ce concluzie au ajuns cercetatorii?

Evident ca exista mai multi factori care influenteaza declansarea cancerului de san, asa cum bine stii. Sedentarismul, alcoolul si fumatul sunt alti 3 factori demni de luat in seama. De asemenea, cei care mananca alimente nesanatoase sau sunt obezi au un risc si mai sporit sa sufere de aceasta boala.

Dar nu dorim sa te speriem. Din fericire, exista si metode de preventie, care au o rata foarte mare de succes. Pana la urma, cancerul este o afectiune a stilului de viata. Asa ca daca si tu faci parte dintre corporatistii grabiti, stresati mai mereu, care mananca fast-food pe fuga si incheie seara cu cateva beri…ar fi cazul sa iei masuri.

Cu siguranta ai observat rata uriasa de crestere a acestei boli, in special in randul tinerilor.

Totusi, noi studii arata ca fibrele joaca un rol cheie in prevenirea si chiar tratarea cancerului de san. Sigur ai auzit ca unii s-au vindecat doar prin modificarea alimentatiei si a stilului de viata. Nu este nicio exagerare, este posibil sa te insanatosesti folosind aceste metode naturiste.

Alimentatia cauzeaza cancerul – iar vestile nu sunt deloc imbucuratoare!

Statiscile arata ca rata cancerului este in crestere, iar in 2020 s-ar putea ajunge ca 1 din 2 femei sa fie predispusa cancerului. Nici barbatii nu stau mai bine la acest capitol, se pare ca unul din 3 ar putea face cancer de asemenea, in viitor.

Cancerul a devenit atat de comun, incat trebuie neaparat gasita o solutie pentru a stopa aceasta “epidemie”. Iar tratamentele de moment, cum ar fi chimioterapia nu fac decat sa inrautateasca situatia, de multe ori…mai multe despre acest subiect aici >>>

Cancerul de san si fibrele – de ce sunt atat de importante?

Fibrele sunt esentiale in aceasta situatie si nici nu este de mirare. Actioneaza ca un agent de curatare al organismului, ajutandu-ne cu succes sa eliminam toxinele. Daca vei manca deseori cereale integrale, in special la micul dejun (dar nu numai) vei ajuta sistemul digestiv sa elibereze acele reziduuri de care nu avem nevoie si chiar ne pot face rau.

Medicalnewstoday ne anunta ca cercetatorii considera ca femeile care consuma multe fibre vor avea o rata mai scazuta a cancerului de san. Cu alte cuvinte, prevenirea este mama intelepciunii, ca de obicei.

Vorbim aici despre cereale integrale, dar si leguminoase, cum ar fi nautul, lintea sau fasolea. Acestea abunda in antioxidanti si fibre. Desigur ca si fructele ar trebui sa ocupe un loc fruntas.

De exemplu, un meniu anti-cancer ideal ar arata asa:

Mic dejun – un bol cu cereale integrale, lapte vegetal, fructe de sezon, seminte, nuci, etc

Gustare – 2 mere

Pranz – sparanghel la gratar cu o felie de curcan si o salata verde

Gustare – un morcov cu putin humus

Cina – o salata bulgareasca sau de cruditati, putina branza de capra sau branza vegetala

Cancerul de san si fibrele – de ce sa fii vegetariana de 2-3 ori pe saptamana?

Pentru ca este demonstrat stiintific ca o dieta scazuta in produse animale previne astfel de boli. De aceea mai sus ti-am sugerat si alimente vegetale, care sunt la randul lor savuroase. De 2-3 ori pe saptamana incearca sa tii post, adica consuma doar alimente vegetale, bogate in fibre, vitamine si antioxidanti. Vei remarca faptul ca te vei simti mai bine, vei fi mai energica si probabil vei pierde cateva kilograme.

Poti consuma in aceste zile precum si in restul acele grasimi sanatoase. Ne referim la grasimile prezente in nuci, avocado, ulei de masline, seminte, etc.

Se pare ca acizii grasi Omega-3 din peste ajuta la combaterea inflamatiilor din corp, care pot duce la astfel de maladii. Asa ca mananca mai des peste si mai putina carne. Nu uita sa mananci zilnic cruditati, sa faci miscare, sa te eliberezi de stres si…sa te bucuri mai mult de viata!

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *