Alimente bogate in estrogen – ce trebuie sa consumi?

Aceste alimente bogate in estrogen sunt absolut necesare pentru o sanatate de fier. In special ca regleaza multe functii la nivelul organismului. Nu sunt necesari doar pentru reglarea menstruatiei. Acesti hormoni sunt implicati si in activitatea functiei urinare, a sistemului cardiovascular, sistemului osos, in sanatatea pielii, etc.

Pentru a fi sigura ca nu ducem lipsa hormonului feminim esential este fundamental sa consumam aceste alimente bogate in estrogen despre care urmeaza sa discutam.

In special femeile trecute de 40 de ani ar trebui sa fie atente. Pentru ca dupa aceasta varsta estrogenul este in cantitate mai redusa. Asa ca va trebui compensat.

Din fericire, exista multe alimente care ne pot ajuta. Din nou ne intoarcem la nutritie, care pare sa aiba un rol covarsitor pentru sanatatea noastra.

Alimente bogate in estrogen – ce trebuie sa consumi mai des?

Seminte de in. Se pare ca sunt unele dintre cele mai eficiente surse de estrogen, asa ca nu le evita. Macina-le daca ai ocazia, se pare ca asa se asimileaza cel mai bine. Pune-le in smoothie-uri, salate, cereale integrale, etc.

Soia. Fara doar si poate se numara printre cele mai eficiente surse de estrogen. Soia rumenita sau prajita este extrem de eficienta si poate fi o gustare placuta. Consuma de-a lungul zilei sau prepara o tocanita din soia, la fel de buna si eficienta. Mananca soia macar de 2 ori pe saptamana.

Poti consuma si lapte de soia, foarte bogat in fitoestrogeni plus ca regleaza, nivelul nostru de estrogen. Consuma-l in special inainte si in timpul menstruatiei, pentru a nu suferi din pricina durerilor specifice. Iaurtul de soia, tofu, etc sunt alte preparate din soia foarte eficiente, pe care le poti consuma mai des.

Fistic. Face parte dintre acele alimente bogate in estrogen, nu exista alte nuci care sa contina mai mult decat fisticul. Consuma-l ca si gustare, este absolut delicios, asa ca sigur nu iti va fi prea greu.

De asemenea, consuma mai des nuci, alune si alte variatiuni. Sunt bogate in fitoestrogen, Omega 3 si multe alte minerale.

Alimente bogate in estrogen – legumele si fructele fac minuni

Fasole. In special cea proaspata, verde sau galbena, nu o evita cand este in plin sezon. O excelenta sursa de fier, sustinand si sistemul reproducator. Ciorba si tocanitele de fasole verde sunt savuroase, usor de facut si extrem de sanatoase.

Fasole alba si neagra. Consuma-le mai des, aceste alimente nu doar ca sunt bogate in estrogen natural, dar au si proteine. Asa ca mancarurile care le au la baza sunt satioase si sanatoase.

Piersici. Multa lume este indragostita de aceste fructe delicioase. Iar vestile bune nu se opresc aici. Abunda in vitamine, fibre si minerale, dar si in fitoestrogeni. Previn totodata cancerul si bolile de inima.

Capsune. Minunate atunci cand vine vorba despre proprietati, nivelul de fitoestrogeni este unul ridicat si super eficient. In afara de faptul ca sunt bogate in vitamina C si fibre, capsunele mai sunt si delicioase. Asa ca le poti savura de cate ori ai ocazia, merita din plin.

Vin rosu. Nu va fi foarte greu sa te convingem ca este foarte sanatos, atat timp cat este de tara sau ecologic. Contine resveratrol, care sunt tot fitoestrogeni in esenta. Asa ca va sustine un nivel optim de estrogen, iar bolile de inima vor fi prevenite cu succes. Sa mai spunem ca iti va conferi si o stare buna de spirit?

Cerealele integrale si painea integrala, orezul brun, precum si pastele integrale ar trebui sa fie de asemenea prezente in dieta ta. Nu uita sa ai grija de alimentatia ta si sa nu neglijezi cele mai importante mese ale zilei!

Estrogenul in exces, semne care iti arata un dezechilibru

Atunci cand estrogenul in exces iti arata anumite semne clare, este evident ca trebuie sa iei masuri pentru a nu avea dezechilibre in corp. Asa ca trebuie inteles inca de la inceput care este rolul acestui hormon si cat de important este pentru corpul nostru.

Estrogenul este un hormon de factura feminina…totul despre acest subiect aici >>>

5/5 (3)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *