Omleta gustoasa – cum o prepari?

Pentru a obtine o omleta gustoasa si super hranitoare, ai nevoie de cateva trucuri. In primul rand, trebuie sa te gandesti daca vrei sa adaugi ingredientele cheie, care o pot defini. Nu de altceva, dar trebuie sa observi cat de foame iti este. Si atunci poti stabili ce sa pui in omleta ta gustoasa si perfecta.

O omleta poate deveni prea satioasa, atunci cand adaugi si ciuperci, branza, legume, sunca, etc. Da, unii adauga toate aceste ingrediente si se mira ca se ingrasa…Sau ca omleta lor nici macar nu este atat de savuroasa pe cat si-ar fi dorit.

Ei bine, astazi vom invata sa cream o masa ideala, care poate fi facuta atat la micul dejun, dar poate deveni si un pranz excelent.

Omleta gustoasa – reteta perfecta

Pentru a prepara o omleta senzationala, exista cateva trucuri pe care ar trebui sa le respecti. De exemplu, vei reusi sa obtii o omleta geniala si savuroasa daca vei folosi unt in loc de ulei. Incearca si ai sa vezi. Si nici nu este nevoie sa pui mai mult de o lingurita. In special ca untul are o aroma intensa.

De asemenea, NU adauga branza si cascaval in timp ce bati ouale. Nu este indicat, pentru a obtine omleta pufoasa la care visezi. Asa ca adauga-le la final. Inainte sa o pui in tigaia usor incinsa.

Intotdeauna vei gati omleta la foc mic si vei amesteca din cand in cand. Nu creste flacara, altfel se va arde si nici nu va iesi la fel de savuroasa. Cel mai bine este sa folosesti o spatula din lemn, pentru a o amesteca. Cele din plastic nu sunt recomandate pentru sanatate…

Omleta gustoasa – nu o lasa prea mult pe foc

Oamenii au senzatia ca daca nu o lasa la foc pana este muult prea gatita, aceasta nu va fi buna. Inchide flacara inainte cu un minut sa fie gata si bucura-te de un rezultat excelent. Aceasta se va mai coace putin cat timp lasi capacul deasupra si pana o servesti.

Daca vrei ca omleta ta sa fie mai satioasa, poti adauga ciuperci. Este suficient, iar daca adaugi si carne, uneori poate deveni prea satioasa.

Ouale trebuie sa fie batute foarte bine, pentru a obtine un rezultat perfect. Nu uita acest pas si bate-le manual, inainte de a incepe procesul gatirii. Apropo, omleta ta va merge de minune cu 2 felii de paine prajita pe care vei pune avocado asezonat cu putina sare. Incearca si ai sa vezi cat este de savuroasa aceasta combinatie.

Poti adauga putin chilli sau chiar turmeric, pentru o omleta exotica si super sanatoasa.

Cat se fierb ouale – cum vei pregati gustarea ta preferata!

Se pare ca ouale cele mai sanatoase sunt cele mai putin preparate termic. Adica cele fierte, fiind mai aproape de starea lor naturala, sunt recomandate cu precadere de specialisti.

Fiecare ou contine in jur de 6 grame de proteine. Asa ca sunt o maniera excelenta de a-ti asigura un pranz sanatos sau un mic dejun copios.

Dar ramane intrebarea: cat se fierb ouale, pentru a fi gustoase si nutritive? Vezi raspunsul aici >>>

Evaluarea acestui articol

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *