Metode prin care poti pastra ierburile aromatice proaspete – stiai?

Ierburile aromatice pot fi pastrate proaspete, cu ajutorul unei tehnici la care nu te-ai fi gandit. Asa ca nu iti face probleme ca se usuca prea repede si nu apuci sa le folosesti.

Vei vedea ca se poate face ceva si in acest sens. Desigur ca ierburile aromatice vor fi mai apetisante si gustoase daca sunt proaspete. Asa ca impreuna vom folosi o tehnica de pastrare foarte cunoscuta.

Asa ca gandeste-te ce ierburi ai vrea sa ai la indemana proaspete, de fiecare data cand gatesti. Unele dintre acestea sunt mai bune verzi, asa ca pe acelea trebuie sa le ai in vedere.

Cum poti pastra ierburile aromatice proaspete?

Ei bine, folosind una dintre cele mai bune si vechi metode. Prin congelare, evident. Altfel ar fi aproape imposibil sa le pastram fresh. Dar asta nu este tot. Vom mai afla cateva trucuri astfel incat plantele tale sa fie mai aromate ca oricand.

Congelarea este mult mai rapida decat uscarea, iar aroma este clar mai intensa. Persoanele care gatesc cu regularitate stiu despre ce vorbim. Asa ca haide sa aflam mai multe impreuna.

Vei avea nevoie de:

– tavite pentru cuburi de gheata

– ulei de masline

– pungi alimentare

Dupa care, vei spala plantele, pregatindu-le pentru congelat.

Ierburile aromatice proaspete – iata pasii

In primul rand, vei cumpara acele plante pe care stii ca le folosesti destul de des si iti plac. Cumpara plante calitative, chiar ecologice, daca ai ocazia.

Apoi, poti sa le toci mai marunt sau le poti folosi exact asa cum sunt.

Urmeaza sa „impachetezi” frunzele si sa le pui in cuburile de gheata, dar acestea nu trebuie sa acopere mai mult de trei sferturi. Toarna ulei de masline peste aceste plante pe care deja le-ai presat in cuburile despre care vorbeam. Nu exagera cu uleiul, iar apoi acopera totul in folie alimentara si lasa-le peste noapte in congelator.

A doua zi poti scoate cuburile obtinute si le poti pune in pungi, pe care le pastrezi la congelator si le folosesti la nevoie. Iti dai seama ce aromate vor fi preparatele tale, de acum incolo?

Atunci cand vei gati, vei pune un cubulet cu ierburile aromatice preferate si le vei lasa sa se topeasca de la sine. Vor conferi mancarurilor tale un gust de nota 10!

Retete de iaurt inghetat – ce trebuie sa stii

…Ca va dura doar maxim 2 ore sa prepari aceste retete minunate, asa ca nu trebuie sa astepti prea mult, asa cum se petrece in cazul inghetatei. Poti adauga stafide, miere, Goji, seminte, chiar si fistic pisat sau alte nuci!

Asa ca iaurtul inghetat este mai mult decat versatil atunci cand vine vorba despre creativitate, iar astazi iti vom prezenta o reteta minunata si usor de executat...reteta de iaurt inghetat aici >>>

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *