Cat se fierb ouale pentru a fi perfecte

Despre aceste alimente am mai vorbit, dar poate si tu te-ai intrebat cat se fierb ouale, pentru a obtine cea mai buna varianta a lor. Cu totii am trecut prin asta, nu avem chef sa facem ceva mai complicat asa ca, fierbeam 2 oua si ne faceam o salata de cruditati.

Suna cunoscut, nu-i asa? Dar de cate ori nu ti s a intamplat sa nu obtii chiar ceea ce iti doreai? Se petrece acest fenomen pentru ca nu stim exact ce facem. Uneori, lucrurile facute „dupa ureche” nu sunt tocmai cele mai bune.

Ouale sunt o minunata sursa de proteine, grasimi si nutrienti si sunt bogate si in antioxidanti precum luteina. Nu este bine sa consumam in exces, dar sunt indicate. Mai ales daca le poti procura dintr-o sursa sigura. In ziua de astazi, este o adevarata binecuvantare sa ai rude la tara sau sa cunosti mici producatori din zone rurale. Ei iti pot ofera mancarea calitativa de care ai nevoie.

Cat se fierb ouale – cum vei pregati gustarea ta preferata!

Se pare ca ouale cele mai sanatoase sunt cele mai putin preparate termic. Adica cele fierte, fiind mai aproape de starea lor naturala, sunt recomandate cu precadere de specialisti.

Fiecare ou contine in jur de 6 grame de proteine. Asa ca sunt o maniera excelenta de a-ti asigura un pranz sanatos sau un mic dejun copios.

Dar ramane intrebarea: cat se fierb ouale, pentru a fi gustoase si nutritive? O sa razi, dar sa fierbi un ou in mod corect este ce se invata prima data, la cursurile de gatit. Poate ca este usor sa fierbi un ou, dar trebuie sa stii si care este consistenta ideala a acestuia. E greu de spus, daca ar fi sa te iei doar dupa coaja oului. Depinde mult durata de fierbere si tipul de ou folosit.

Dieta cu oua fierte – iata meniul pentru o saptamana:

Luni

Mic-dejun: vei servi 2 oua fierte si un mar sau o para

Pranz: gratar de pui si salata de varza/cruditati

Cina: salata de cruditati, un ou fiert si branza de capra (rasa deasupra)…dieta completa aici >>>

Cat se fierb ouale: iata indicatiile perfecte!

  1. Pune ouale la fiert intr-o oala cu apa care deja fierbe
  2. Da focul incet de tot dupa ce ai introdus ouale
  3. Daca vrei sa fie tari, lasa-le la fiert fix 11 minute. Ouale moi vor sta pe aragaz doar 6 minute!
  4. Introdu-le sub un jet de apa rece si lasa-le la racoare macar 15 minute. Este indicat sa le cureti sub jetul de apa

Dupa cum vezi, nu este atat de greu daca stii cat se fierb ouale. Doar in asa fel vei obtine rezultatul dorit de fiecare data. Iti reamintim ca ouale sunt ideale in diete. De asemenea sunt gustarea perfecta de pranz, in special cand esti la birou si te grabesti.

Fa o salata verde cu oua si branza de capra, iar pranzul tau va fi minunat. Desigur ca s-ar putea sa fie nevoie sa servesti si o supa crema de legume, daca vrei sa eviti sa iti fie foame prea repede.

Exista nenumarate retete de succes care au la baza ouale, asa ca nu te limita mereu numai la cele simple. Invata sa variezi si vei obtine cele mai bune preparate.

4.32/5 (25)

Va rugam sa evaluati acest articol

Un comentariu la „Cat se fierb ouale pentru a fi perfecte

  • 21 ianuarie 2019 la 17:03
    Permalink

    excelent ouale sunt fff bune de tara la mine !!!!!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *