Dintii ingalbeniti – metode naturale de curatare si albire

Dintii ingalbeniti pot constitui o reala problema si cu siguranta ti-ai dori sa indrepti lucrurile. Dar nu stii care sunt acele remedii care chiar functioneaza. Special pentru tine astazi am pregatit un material care sa te ajute sa „vindeci” aceasta chestiune neplacuta. Pentru ca oricat de greu ne-ar fi sa recunoastem, toti vrem sa aratam bine.

Iar dintii ingalbeniti ne pot strica imaginea. Asa ca ce este de facut? Ei bine, vei afla astazi ca sunt mai multe leacuri naturale care pot combate acest aspect. Asa ca ai putina rabdare si vei sti cum poti rezolva totul, in doar cateva luni.

Nu uita ca modul de viata afecteaza dantura, o ingalbenesc si desigur ne afecteaza sanatatea, in cele din urma. Asa ca nu te neglija si incearca sa consumi mai putina cafea, vin rosu si tigari.

Toate acestea strica aspectul danturii tale. Iar din acest motiv, tu te confrunti cu aceasta problema. Dar nu este ceva fara de scapare. Haide sa vedem ce este de facut.

Dintii ingalbeniti – cauze si solutii

Fara doar si poate ca este vital sa mentii sanatatea orala, iar efectul de ingalbenire nu trebuie intotdeauna tratat doar la medic. Care sunt factorii care duc la ingalbenirea dintilor?

  • consumul de alcool, tutun, vin rosu, cafea
  • genetica, este foarte probabil sa-i mostenesti pe cei din familie care au suferit la randul lor de aceasta problema
  • bauturile carbogazoase, sucurile, energizantele, etc
  • fluorul (da, stim, nu te-ai fi asteptat, alege paste de dinti fara fluor)
  • slefuitul dintilor si alte procedee similare care afecteaza smaltul

Dar din fericire avem vesti bune. Poti scapa de toate acestea in curand.

Iata cum poti scapa de dintii ingalbeniti:

Bicarbonat de sodiu si peroxid de hidrogen (apa oxigenata). Amesteca o lingura de bicarbonat de sodiu si 2 linguri de apa oxigenata, creand o pasta, in acest fel. Foloseste-o pentru a-ti peria dintii, 2-3 minute. In 6 saptamani vei vedea rezultatele, daca te vei spala cu acest amestec de 2 ori pe saptamana. NU exagera! Bicarbonatul de sodiu poate afecta smaltul.

Carbune activ. Minunat pentru indepartarea petelor, infectiilor si a altor bacterii de la nivelul dintilor. Periaza dintii timp de 2 minute zilnic cu carbuni. Daca simti ca te afecteaza, rareste procesul, acesta fiind abraziv. Daca ai dintii sensibili ar putea fi o problema.

Otet de mere. Inainte de a-l folosi, clateste-ti bine gura cu apa. Cum se va proceda? Vei pune 2 lingurite de otet de mere intr-o cana de apa. Apoi vei face gargara pret de 30 de secunde. Repeta procedeul de 2-3 ori pe saptamana.

Pulling cu ulei de cocos. Despre procesul de pulling am mai discutat, dar iti vom reaminti cat de eficient este. Ei bine, este vorba despre un exercitiu simplu. Trebuie pur si simplu sa iti clatesti gura cu ulei. Dar nu orice ulei. Este indicat cel de floarea soarelul, cocos, susan sau masline, dar presat la rece. Este important sa folosesti un produs calitativ.

Tehnica oil pulling, pentru o dantura mai sanatoasa

Este vorba despre o metoda care te poate ajuta sa iti cureti mucoasa bucala…citeste totul despre oil pulling aici >>>

Asadar, foloseste ulei de cocos si tine-l in gura pret de 10 minute. La fel de indicat este si uleiul de susan.

Dintii ingalbeniti – nu uita de fructe!

Fructe bogate in apa. Ne referim aici la portocale, pepene, struguri, etc. Acestea iti pot curata cu succes dintii, albindu-i, in acelasi timp. De asemenea, ajuta la eliminarea mancarii ramase printre dinti, mentinand cu succes sanatatea bucala.

Cojile de fructe. Acestea sunt la fel de eficiente. In special cele de lamaie, mar, banana si portocala. De ce? Pentru ca au in compozitie d-limonene, un compus eficient in acest caz. Asa ca freaca dintii cu oricare dintre aceste coji si vei ramane uimita de efecte. Nu uita sa faci procedeul pret de 2 minute, iar apoi clateste bine gura pentru a scapa de acidul ramas.

Legume. Morcovii si telina te pot ajuta sa elimini bacteriile care cauzeaza pete pe dinti.

Nu uia sa te speli bine pe dinti, sa mergi la control periodic si poti apela inclusiv la metodele consacrate de albire a dintilor. In special daca vrei sa scapi de dintii ingalbeniti cat mai repede.
Dar asigura-te ca folosesti produse naturale, ecologice, care nu vor afecta sanatatea dintilor.

5/5 (3)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *