De ce te ingrasi la menstruatie?

Sigur si tu te-ai intrebat de ce te ingrasi la menstruatie sau ce se intampla efectiv, avand in vedere ca multe femei se plang din pricina acestui fenomen. Ce se petrece de fapt? Chiar te ingrasi atunci cand te afli la menstruatie? Exista o explicatie pertinenta?

Aceasta este misiunea noastra de astazi, asa ca iti vom raspunde la toate aceste intrebari. Da, este adevarat ca un cantar iti poate arata o greutate mai mare atunci cand te afli la menstruatie. Desigur, in functie de metabolismul tau, aceasta poate varia atunci cand te afli in perioada aceea a lunii.

De ce te ingrasi la menstruatie? Esti pe cale sa afli, iar in curand vei afla ce este bine sa faci, in preajma menstruatiei.

Toate fenomenele care se petrec la nivelul organismului sunt, de fapt, anumite consecinte ale proceselor care au loc. Asadar, atunci cand esti in preajma menstruatiei, se intampla anumite lucruri de care trebuie sa ai habar.

De ce te ingrasi la menstruatie? Acestea sunt motivele!

1. Ai tendinta sa retii apa. Atunci cand esti inainte de perioada, hormonii tai o iau razna. Se mai intampla un fenomen: tesuturile incep sa retina apa. De aceea uneori te simti balonata si poti avea si dureri de burta sau stomac.

2. Mananci mai mult. Ai observat, nu-i asa? In preajma menstruatiei ai tot felul de pofte culinare. Sau din contra, te confrunti doar cu anxietatea sau alte stari de spirit mai putin placute. Asa ca de multe ori alegi sa mananci tot felul de mancaruri nesanatoase, doar pentru a-ti satsiface poftele.

3. Nu faci miscare. De ce te ingrasi la menstruatie? Pentru ca de multe ori ai tendinta sa te menajezi mai mult decat este cazul. Chiar daca te simti obosita sau stresata, incearca sa faci putina miscare. Macar pilates sau yoga, pentru a fi sigura ca trupul tau ramane in forma. Plus ca studiile arata ca miscarea este foarte buna in aceasta perioada, alungand acele stari cauzate de menstra.

De ce te ingrasi la menstruatie? Iata ce se petrece

4. Probleme digestive. Multe dintre noi sufera din pricina indigestiei, a constipatiei sau a balonarii, chiar inainte de menstruatie. Aceste procese pot incetini metabolismul, care te va „ajuta” sa iei in greutate.

5. Gustari savuroase. Chipsuri, bomboane sau sucuri carbogazoase…Exact la aceste alimente ravnesc femeile atunci cand se afla la perioada. Asa ca ce ar fi sa le inlocuiesti cu ceva sanatos? Cand ai astfel de pofte, mananca niste zmeura sau afine. Sau pregateste un savuros smoothie cu fructe de padure. Vei avea parte de cei mai buni nutrienti, si ce crezi? Nu te vei mai ingrasa, aceste fructe avand putine calorii.

6. Este scazut nivelul de magneziu. Acesta poate duce la un nivel scazut al insulinei, iar tu vei avea mai multa nevoie de …zahar. Incearca sa mananci alimente care au la baza acest mineral.

7. Sindromul ovarelor polichistice (dezechilibru hormonal, ce interfereaza cu ovulatia normal). Daca stii ca suferi de aceasta afectiune incearca sa o tratezi, avand in vedere ca poate cauza si ingrasarea.

De ce te ingrasi la menstruatie? Ce poti face pentru a combate acest efect

– gustari sanatoase. Cum am mentionat si mai devreme, daca chiar simti nevoia sa mananci ceva in aceste perioade, asigura-te ca acele alimente sunt si sanatoase

– evita cofeina. Vei observa ca in acest fel vei fi mai calma si mai putin nervoasa. Opteaza pentru ceaiul rosu sau cel verde

– hidrateaza-te foarte bine. Nu uita sa bei apa proaspata si alcalina din belsug, fii sigura ca te vei simti mai bine daca elimini toxinele

– mai putina sare. In acest fel nu te vei ingrasa, pentru ca vei preveni retentia apei

– ia suplimente de calciu, magneziu si Omega 3, vitamina B6

 

4.33/5 (6)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *