Catina si beneficiile sale

Fara doar si poate, catina este unul dintre acele fructe care par sa fi fost trimise pentru a ne ajuta si demonstra ca natura chiar poate vindeca bolile. Desigur ca cel mai bine este sa le previi, avand in vedere ca aceste minunate fructe portocalii au nenumarate proprietati nebanuite.

De exemplu, te poate ajuta sa tratezi o raceala intr-o maniera simpla si eficace. Adica, in loc sa iei medicamente, ai putea lua miere cu catina, un remediu mult mai eficient si deloc nociv. Nu de alta, dar poate stii ca studiile in domeniu arata ca un om se vindeca de o raceala, de exemplu, intr-o saptamana. Fie ca ia medicamente sau nu! Asa ca poate ar fi mai bine sa incerci variantele naturiste.

Nu de alta, dar catina este foarte eficienta in aceste situatii. Catina apare in Romania prin luna august si o poti gasi in piete pana toamna tarziu, asa ca fa provizii. Cel mai bine este sa faci un amestec de 50% miere, 50% catina si sa il tii la rece, intr-un borcan din sticla. La nevoie se vor lua cateva linguri, pentru a intari sistemul imunitar.

Catina este bogata in minerale si vitamine precum: A, B-urile, C si D2, D3. Sa iti mai spunem ca ajuta femeile care vor sa ramana gravide, avand in vedere ca are in compozitie acid folic? Aceste minunate fructe mai contin si aminoazici, acizi grasi nesaturati, potasiu, calciu, magneziu, uleiuri esentiale, etc.

Catina – ce boli poate preveni?

Ei bine, avand in vedere ca tonifica si sustine intr-un mod remarcabil sistemul imunitar, aceasta poate preveni si vindeca boli simple, precum raceala si gripa. Dar este foarte eficienta si in tratarea si prevenirea unor afectiuni mai serioase, precum: hepatita, tuberculoza, boala Parkinson, ulcer, ciroza, anemie, artrita, reumatism, chiar si cancer. Nu suna rau, nu-i asa?

Ar fi minunat sa consumi catina sub forma de suc, daca este posibil. Desigur, procesul este un pic dificil, in sensul ca va trebui sa strecori sucul, dupa ce este gata. Dar cu siguranta merita efortul.

Iar vestile bune nu se opresc aici. Sucul de catina nu oxideaza prea repede, asa ca poate fi pastrat o zi sau doua la temperatura camerei. Deci iti poti face pentru cel putin 2 zile, ceea ce este bine. Este indicat sa bei o cantitate egala cu o ceasca de ceai sau cafea.

Multi cercetatori sunt de parere ca ar fi bine sa le fie administrat si bolnavilor de cancer, chiar si celor care fac chimioterapie.

SFAT: Trebuie sa iti precizam ca sucul de catina se va bea indoit cu apa, avand in vedere ca are o concentratie foarte mare de vitamine si fructe. Nu este necesar sa il bei ca atare.

Infuzia de catina – ce trebuie sa stii:

Asa cum banuiai, si infuzia din fructe de catina este foarte eficienta, asa ca nu este musai sa iti prepari doar suc. In special cand esti pe fuga si ai vrea ceva mai rapid. Asadar, foloseste fructe uscate de catina, pe care ar bine este sa le lasi la infuzat cu apa fierbinte cel putin 30 de minute.

Se va lasa la infuzat dupa care se va consuma ceaiul pe parcursul intregii zile, sorbind din cand in cand. Atentie! NU se va bea dintr-o data, asa ca bucura-te de acest ceai si nu te grabi.

De asemenea, iti recomandam si uleiul de catina, celebru pentru proprietatile sale remarcabile. Si nici nu este de mirare, avand in vedere ca este foarte eficace si in prevenirea procesului de imbatranire.

Fiind foarte bogat in vitaminele E si A va sustine o piele sanatoasa si tanara, asa ca puteti sa adaugati cateva picaturi in crema de fata folosita zilnic.

In caz ca nu stiai, catina este denumita si „ginsengul romanesc”, datorita acestor proprietati unice. Un adevarat adjuvant si tratament in sine, asa ca este momentul sa uiti de medicamente.

Poate inlocui cu succes un antibiotic, luptand impotriva infectiilor de tot felul. Daca nu ai timp sa faci sucul de catina, nu este nicio problema. Poti gasi sucuri gata facute, de factura ecologica, in cadrul magazinelor de tip plafar. Asa ca nu mai sta pe ganduri si fortifica-ti sistemul imunitar!

 

5/5 (6)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *