Semne ca ai o problema de sanatate. Stiai?

Te-ai gandit ca anumite stari pe care le ai ar putea fi semne care arata ca ai o problema de sanatate? Sigur ai observat ca anumite mancarimi, dureri, disconfortul, etc se repeta uneori si parca vor sa ne „transmita” ceva.

Ce este de facut, cum am putea sa interpretam corect aceste mesaje? Ce semne care sa indice ca ai o problema de sanatate exista? Despre toate acestea vorbim in cele ce urmeaza, cand vom descoperi mai multe impreuna, despre acest subiect interesant.

Senzatia de mancarime pe care o experimentezi la nivelul picioarelor sau nevoie de a manca gheata…toate au o explicatie. Asa ca haide sa vedem despre ce este vorba.

Semne ca ai o problema de sanatate – nevoie de gheata si mancarimile

Nu ca ar avea vreo legatura una cu cealalta, vrem doar sa te lamurim la ce sa te astepti daca ai astfel de senzatii. Mancarimile de la nivelul picioarelor si senzatia de arsura, in anumite cazuri pot duce la o singura concluzie: Sindromul picioarelor nelinistite.

Este vorba despre o afectiune a sistemului nervos caracterizata prin nevoia irezistibila de a misca picioarele in perioadele de inactivitate (seara) si care dispare tipic dimineata, observa psihiatriebucuresti.ro. Cel mai des apare la femei si nu trebuie neglijat, mai ales ca iti poate afecta somnul. Adreseaza-te unui medic daca ai observat astfel de reactii.

Atunci cand simti nevoia sa mananci gheata, s-ar putea sa fie o deficienta legata de consumul de fier. Li se poate intampla in special femeilor care tocmai ce au fost la menstruatie recent. Pierderea unei cantitati de sange poate duce la o lipsa de fier, cel putin temporara. Este indicat sa iti faci analizele din cand in cand. La fel, asigura-te ca mananaci „verzituri” sau iei suplimente, pentru a fi sigura ca asiguri organismului necesarul zilnic de fier.

Semne ca ai o problema de sanatate – pofta exagerata de sarat?!

Se intampla in cazul celor care ar putea suferi de o boala aparte: boala Addison. Atunci simtim o nevoie acuta de a manca sarat, dar asta nu este tot. Cele mai comune simptome asociate bolii Addison: oboseala cronica, ce necesita frecvent repaus la pat; pierderea in greutate fara un motiv anume; pierderea apetitului, observa reginamaria.ro.

Asa ca, daca si tu experimentezi astfel de simptome nu uita sa te adresezi unui medic, care te poate indruma sa realizezi analizele necesare.

Furnicaturile. Poate ca nu stiai, dar aceasta senzatie era catalogata mai demult ca fiind un semn de nebunie. Totusi, in ziua de astazi s-a depasit aceasta credinta si se pare ca este vorba despre un deficit de vitamina B12, in special cand durerile sunt la nivelul mainilor.

De asemenea, poate fi vorba chiar despre sindromul tunelului carpian, in special in cazul celor care folosesc mult incheieturile mainilor (scris la calculator, de exemplu).

4.5/5 (8)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *