Legume la cuptor – retete delicioase si rapide!

Aceste legume la cuptor pe care urmeaza sa ti le prezentam sunt absolut delicioase. Si nu necesita prea mult timp. Ce poate fi mai minunat? O reteta simpla si utila, la indemana oricui, care cu siguranta te va bucura. Nu de alta, dar de multe ori esti sigur obosita. Sau nu ai chef de retete complexe, cand ajungi acasa dupa o zi lunga la serviciu.

Asa ca haide sa descoperim impreuna retete simple de legume la cuptor. Ceea ce este minunat este tocmai faptul ca acestea se prepara rapid si sunt foarte gustoase. Pot fi mancate ca atare sau alaturi de carne, peste, cu putin parmezan deasupra, etc.

Tu vei decide cum vrei sa le mananci. Desigur ca retetele sunt de post la baza, asa ca pot fi niste idei minunate de preparate pe care sa le servesti in timpul postului.

Legume la cuptor – de ce sa le pregatesti mai des?

Pentru ca iti vor incanta papilele gustative de fiecare data. Legumele la cuptor sunt absolut delicioase, in special alaturi de putina ceapa si usturoi, asa cum vei observa. Le poate gati oricine si sunt perfecte daca ai musafiri, vegetarieni sau nu. Pentru ca pot fi si o garnitura super, dar si un fel principal minunat.

De ce sa mananci legume zilnic – nivelul de stres va fi diminuat

Stresul. Una dintre cele mai periculoase afectiuni ale secolului 21. Cum scapam de el? Avand mai multa grija de sanatate si ignorand toate problemele marunte. Legumele au proprietati anti-inflamatorii, asa ca vor reduce inflamatia cauzata de stres. Cele mai bune in acest caz sunt rosiile, varza, spanacul, kale.

Crampe musculare. Ti se intampla? S-ar putea sa fie vorba despre o deficienta de potasiu, asa ca nu uita sa adaugi in dieta spanac, grane, broccoli, mazari, telina si castraveti…citeste mai multe despre beneficiile consumului de legume aici >>>

Asadar, pentru aceste legume la cuptor pe care urmeaza sa ti le prezentam am ales o varietate de alimente foarte interesanta. Cel mai bine da o fuga la piata, daca ai timp. Orice s-ar zice, tot acolo vei gasi legume mai bune.

Asadar, iata ce trebuie sa cumperi:

  • o vanata
  • un dovlecel
  • un ardei capia
  • o ceapa alba si una rosie
  • 6 catei de usturoi
  • 4 cartofi medii
  • o conopida mica
  • 2 morcovi medii
  • 5 ciuperci mari

Legume la cuptor – reteta minune!

Pe langa legumele de mai sus, mai ai nevoie de 4 linguri de ulei presat la rece (de preferat) si sare.

Mod de preparare

Vei curata toate legumele, morcovii ii poti taia rondele, la fel si dovlecelul si vanata. Conopida o vei desface in buchetele mici, iar cartofii ii vei taia cubulete. Usturoiul il vei lasa intreg, ceapa o vei taia sub forma de solzi, iar ardeiul capia il poti taia fasii. Ciupercile spala-le bine si feliaza-le, fara a lua acel strat superior.

Acum vei incalzi cuptorul la 200 de grade si vei astepta putin sa se incalzeasca bine. In tot acest rastimp vei amesteca bine, intr-o tava generoasa, legumele de mai sus. Nu uita sa pui cele 4 linguri de ulei si sa le amesteci bine pana cand fiecare leguma a fost unsa. Pune sare de mare neiodata deasupra si da totul la cuptor pret de 45-60 de minunte. Dupa 20 de minute, amesteca bine legumele, astfel incat sa se faca pe ambele parti. Verifica din cand in cand pana se rumenesc bine si cand sunt gata cartofii si morcovii poti inchide cuptorul.

Vei ramane uimita cand vei gusta aceste legume la cuptor, sunt absolut delicioase. Merg de minune cu humus sau alaturi de chiftelute de naut sau legume. Asta daca este post sau nu vrei sa mananci carne si lactate. Altfel poti pune deasupra parmezan si poti servi alaturi de peste sau curcan la gratar, de exemplu.

Legume la cuptor – cartofi crocanti la cuptor, cu malai

Ingrediente

  • 500 grame cartofi
  • 5 ciuperci champignon
  • o cana mica de malai
  • 4 linguri de ulei
  • condimente
  • 6 catei de usturoi

Mod de preparare

Vei curata cartofii si ii vei taia rondele sau cubulete. Nu uita sa deschizi cuptorul si sa incalzesti la 200 de grade. Dupa aceea continua sa cureti si ciupercile si usturoiul. Pune totul intr-o tava generoasa si tapetata cu hartie de copt. Acuma amesteca bine legumele cu malai si ulei. Nu uita sa presari condimentele deasupra. Cartofii trebuie sa stea la cuptor pret de 45 de minute, poti sa-i amesteci dupa 20 de minute. Vor iesi crocanti si gustosi, datorita malaiului.

Aceste legume la cuptor sunt perfecte de post, iar daca nu tii poti presara mozarella sau bacon deasupra.

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *