De ce sa consumi mai des ardei copti?

Sigur nu te asteptai, dar acesti ardei copti pe care romanii ii consuma in special vara, sunt foarte sanatosi. In special ca abunda intr-o vitamina foarte importanta pentru noi. Asa ca nu te sfii sa-i consumi mai des.

Mai ales daca se afla in lista ta de garnituri preferate. Multi prepara ardei copti doar vara, dar de ce sa nu o facem mai des?  Exista ardei grasi sau capia pe tot parcursul anului. Poate ca nu stiai, dar ardeii sunt bogati in minerale si vitamine si sunt recomandati de catre toti nutritionistii.

Contin vitamina C in proportii mari, iar aceasta nu este singura vitamina in care abunda ardeii. Asa ca haide sa vedem impreuna de ce ar trebui sa-i consumam mai des.

Ardei copti – gustosi si foarte sanatosi

Avand in vedere ca sunt o sursa minunata de vitamina C, ardeii copti, dar si cei cruzi, nu ar trebui sa lipseasca din salatele noastre. Asa ca nu ii mai ocoli si gateste-i mai des. In special ca merg aproape cu orice tocanita, friptura, etc.

Daca adaugi si putin otet de mere au un gust nemaipomenit, iar tu vei lua vitaminele B6, C dar si K. De asemenea, contin betacaroten, renumit pentru faptul ca anuleaza efectele radicalilor liberi. Asa ca pregateste-te sa ai un sistem imunitar mai puternic si sa te simti mai energica ca oricand.

Ardeii copti au in compozitie antioxidanti, dar si nutrienti. Asa ca sunt perfecti si ca gustare, dar mai bine in stare cruda, in aceasta circumstanta.

Capsaicina este una dintre cele mai importante substante active ale ardeilor, iar aceasta previne afectiunile cardiovasculare si chiar infarctul! Este un anticoagulant foarte bun si te poate feri de afectiuni cronice.

Ardei copti – au de 2 ori mai multa vitamina C decat portocalele

Ce inseamna un marketing eficient, nu-i asa? Poate ca nu stii, dar asa a reusit un mare afacerist, care vindea portocale, sa se imbogateasca. A facut atat de multa publicitate in jurul acestora, sustinand ca sunt cea mai buna sursa de vitamina C. Acest lucru s-a intamplat cu ani in urma, dar campania a fost atat de populara ca si astazi oamenii cred ca portocalele au cel mai mare continut de vitamina C! Gresit, ardeii grasi verzi au de 2 ori mai multa vitamina C decat citricele.

Ca idee, ardeii rosii au mai multa vitamina C decat cei verzi, asa ca nu uita sa-i consumi mai des. Un studiu a aratat ca acei chinezi care consuma ardei, inclusiv cei iuti, au sanse cu 30% mai mici sa aiba cancer la plamani. Si acesta este doar unul dintre studiile care atesta ca legumele sunt cea mai buna sursa pentru vitamine.

Desigur ca si fructele sunt la fel de importante, iar tu trebuie sa intelegi ca in acest mod vor fi mai bine asimilate. Tabletele cu vitamine nu sunt nici pe departe la fel de eficiente ca mancarea sanatoasa.

Ardei copti – poti fi tinuti in frigider 4 zile

Asa ca nu te agita ca nu ai mereu timp sa-i pregatesti. Poti sa faci in weekend pentru toata saptamana. Nu uita sa-i cureti de coaja foarte bine, dupa ce i-ai copt. Pune-i in frigider, in pungi inchise si bucura-te de ei mai multe zile.

Poti sa ii pui si in congelator chiar dupa ce i-ai copt. Dar prima data taie cotorul, curata-i bine si scoate-le semintele. Congeleaza-i si bucura-te de o masa cu ardei copti, atunci cand ai pofta.

Vitamina C – ce fructe si legume ar trebui sa consumi?

Kiwi. O adevarata surpriza, in special ca acest fruct nu este chiar preferatul romanilor. Se adauga in salatele de fructe, iar romancele il mai consuma la dieta…dar cam atat. Ei bine, contine aproape dublu vitamina C fata de portocale, asa ca nu uita sa-l procuri mai des. In special cand stii ca sistemul imunitar are nevoie de un plus de energie.

Ananas. Stiai ca acest fruct este plin de vitamina C si A? Daca il vei consuma regulat vei …vezi toata lista de alimente aici >>>

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *