Telemunca sau munca la domiciliu. Cum se va proceda in aceasta perioada?

Sigur stii deja ca munca la domiciliu si telemunca sunt doua solutii perfecte pentru criza cu care ne confruntam. Asa ca este momentul sa afli mai multe despre aceste capitole.

In special daca lucrezi in domeniul resurselor umane (dar nu neaparat!) este util sa cunosti aceste informatii. Traim o situatie fara precedent, asa ca masuri exceptionale au fost luate de angajatori. Desigur ca si angajatii doresc sa opteze pentru telemunca sau munca la domiciliu. In astfel de momente, toata lumea doreste solutii.

Asa ca pentru inceput, trebuie sa stii ca telemunca, adica ideea de a munci si din alt loc, nu de la birou, este din ce in ce mai des intalnita. La fel si munca la domiciliu. Asa ca exista solutii pentru cei care nu mai pot merge la serviciu momentan.

Telemunca sau munca la domiciliu. Masuri luate in acest moment de criza

Situatia din ultimele saptamani cu raspandirea accelerata a virusului COVID-19 aduce in prim plan posibilitatea ca angajatii sa isi desfasoare activitatea de acasa, in regim de telemunca.

Aflati cum puteti gestiona corect din punct de vedere al legislatiei muncii situatia cu angajatii care lucreaza de acasa, detalii aici >>>

BONUS – 5 studii de caz referitoare la noul Coronavirus!

Contine:

legislatia in vigoare privind telemunca, explicata si exemplificata
argumente pro si contra sistemului de telemunca (avanataje si dezavantaje, atat pentru angajator, cat si pentru telesalariat)
drepturile si obligatiile partilor implicate (angajator si telesalariat)
contraventii
prevederi obligatorii in Regulamentul Intern privind telemunca

Telemunca sau munca la domiciliu. Fii un profesionist, in orice situatie

Descoperiti ce inseamna legal telemunca, cine poate presta telemunca, caror activitati se preteaza, cum verifica angajatorul activitatea prestata de telesalariat, afla totul despre telemunca AICI >>>

Vei afla si:

cum se evidentiaza orele lucrate in regim de telemunca
cum sunt prevenite scurgerile de informatii etc.

In aceasta perioada este vital sa cunoasteti toate aspectele legate de telemunca pentru a elimina riscul amenzilor pentru incalcarea legii in vigoare. Daca faceti parte din managementul unei companii, este imperios necesar sa cunoasteti aceste informatii.

Telemunca 2020. Model act aditional si Contract de munca AICI >>>

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *