Papaya si beneficiile sale – de ce este fructul minune?

Despre papaya si beneficiile sale se vorbeste de multi ani. In special in cazul celor care au suferit de boli canceroase, pentru ca proprietatile sale antitumorale sunt renumite.

De ce sa mananci papaya mai des si care sunt renumitele sale beneficii? Despre toate acestea vorbim in cele ce urmeaza, cand vei afla mai multe despre minunatul fruct.

Iti precizam ca ajuta si in caz de diabet, este eficient in ceea ce priveste mentinerea sanatatii ochilor, sustine sistemul imunitar, ajuta in procesele de slabire si cu siguranta scade colesterolul „rau”.

Papaya si beneficiile sale

Asadar, acum ca ti-am atras un pic atentia acestui fruct minunat, dorim sa-ti precizam ca este originar din America Centrala, fiind, in mod evident, un fruct exotic.

Ei bine, pe langa faptul ca proprietatile sale au rolul de a distruge tesuturile tumorale, elimininand efectiv tumorile, mai are si alte beneficii minunate. De exemplu, contine enzime digestive care sustin un bun demers al digestiei, precum si a tranzitului intestinal.

Este indicat a se consuma chiar inainte de masa, in acest sens, pe post de gustare. Jumatate de papaya si cateva nuci pot fi gustarea ideala inainte de masa de pranz. De asemenea, avand doar 30 de calorii la suta de grame, in mod cert este recomandat si in cazul celor care vor sa slabeasca sau sa se mentina, de ce nu.

Papaya contine vitamina C din abundenta, vitamina A, dar si acid folic si potasiu. Are in compozitie si calciu, magneziu si vitaminele B1, B3, B5, E si K, dar si licopen.

Stim ca probabil nu stiai prea multe despre exoticul fruct, dar ar fi momentul sa-l introducem in dieta noatra curenta, pentru ca avem suficiente motive.

Papaya si beneficiile sale – sustine sanatatea inimii tale

Avand in vedere ca bolile cardiace sunt inamicul numarul unu, la nivel mondial, provocand cele mai multe decese, in momentul de fata, ar fi cazul sa ne pazim. Datorita contintului ridicat de vitamina A si C, antioxidanti recunoscuti si care previn bolile de inima, este momentul sa cumperi mai des papaya. Va ajuta la mentinerea colesterolului in parametrii normali, ceea ce inseamna ca vei avea un risc mai scazut de a face atac cerebral sau infarct.

Are fibre in compozitie, ceea ce inseamna ca va facilita un tranzit bun, asa ca merge consumat si la micul dejun, alaturi de cereale sau budinca de chia. Nu uita ca prima masa a zilei poate fi compusa din fructe si nuci, chiar este indicat sa nu mananci mult imediat cum te trezesti.

Papaya are si rolul de a combate inflamatiile, asa ca poate deveni un aliat si in aceste momente. Reduce cu succes inflamatiile de orice fel din corp, avand ca aliati betacarotenul si vitamina C, esentiali in aceste procese.

Ajuta la reglarea glicemiei din corp, asa ca ar putea deveni fructul preferat al diabeticilor. Te va ajuta sa ai o sanatate mai buna, iar ochii tai vor fi protejati, avand in vedere ca vitamina A si betacarotenul vor sustine o vedere mai buna.

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *