Ceaiul de salvie, pentru un sistem imunitar mai puternic

Poate ca nu stiai, dar ceaiul de salvie te poate ajuta sa ai o imunitate mai mare ca oricand. Stim, de multe ori esti sceptica si te gandesti ce valoare poate avea un ceai? Ei bine, una mult mai mare decat te-ai fi gandit vreodata.

Ceaiurile pot avea efecte curative si detoxifiante, asa ca nu le subestima. Traim intr-o societate in care doar remediile alopate par „serioase”. Nimic mai fals. Gandeste-te ca bunicii nostri nu foloseau medicamente.

Cu toate acestea, stiau cum sa se trateze atunci cand aveu o problema de sanatate. Bineinteles ca apelau la remediile naturiste. Iar ceaiul de salvie este unul dintre acestea.  Asa ca este momentul sa descoperi mai multe despre aceste metode preluate de la stramosi.

Ceaiul de salvie si proprietatile sale remarcabile

Despre salvie sigur stii ca este o planta deosebita, folosita inclusiv in ritualuri spirituale sau religioase. Exista mai multe tipuri, dar cea despre care vorbim astazi este Salvia officinalis, din familia Lamiaceae. Frunzele sale sunt deosebite si abunda in antioxidanti, polifenoli si flavonoizi, observa frunza-verde.ro.

Taninul si picrosalvina ii confera un gust amar, dar acest “pret” platit merita din plin. Bautura te poate ajuta sa ai o imunitate mai puternica in fata bolilor de tot felul. In special cele infectioase. Asa ca este recomandat in special in sezoanele in care gripa si racelile sunt peste tot.

Din fericire, este si un remediu la indemana oricui si se prepara foarte repede si usor.

Pentru o cana de ceai de salvie ai nevoie de cateva frunze proaspete de salvie. Desigur ca poti folosi si o lingurita de frunze de salvie uscate, efectul va fi acelasi. Pune si putin suc de lamaie, pentru a fi mai putin amar si mai gustos pentru tine. Acopera infuzia pentru 20 de minute si apoi adauga sucul de lamaie. Savureaza acest ceai cu putina miere sau zahar brun, daca iti place gustul mai dulce.

Ceaiul de salvie te ajuta sa ai o digestie mai buna

Asa ca poti consuma o cana de ceai chiar dupa masa, in special daca ai un stomac mai sensibil. De asemenea este de ajutor femeilor care se afla la menopauza, ajutand la reglarea sistemului hormonal feminin.

Te va ajuta sa te eliberezi de stres si alte senzatii neplacute, iar activitatea creierului va fi imbunatatita.  Apropo, se pare ca este un remediu bun si pentru cei care sufera din pricina transpiratiei excesive.

ATENTIE! Nu consuma mai mult de 3 cani de ceai de salvie pe zi, altfel ai putea experimenta efecte secundare neplacute.

Ceaiul de leurda – de ce ar trebui sa-l consumi?

Pentru ca are atatea beneficii incat pur si simplu nu il poti trece cu vederea. Popular se numeste si “Usturoita”, fiind cunoscut inca din timpuri stravechi. Cei care sufera din pricina tensiunii arteriale ar trebui sa il consume, dar si care au ateroscleroza. Va creste semnificativ imunitatea organismului, asa ca poate preveni cu succes si racelile specifice sezonului.

Ceaiul de leurda te va ajuta sa:

– ai sangele fluid

– o memorie mai buna

– te vindeci mai repede…totul despre ceaiul de leurda aici >>>

4.55/5 (11)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *