Slabeste cu salata iceberg – sanatoasa si gustoasa!

Daca si tu ai in plan sa slabesti, alege salata iceberg ca unul dintre principalele alimente in dieta ta. De ce? Pentru ca se prepara usor, merge cu orice si este mult mai gustoasa ca restul.

Sigur ai mancat salata iceberg de multe ori si nici nu te-ai gandit la acest lucru. Este saraca in calorii, dar are in compozitie mai multe proteine decat ai crede. Din fericire salata iceberg are un gust usor dulce si placut, asa ca merge de minune cu gratar de pui, branza, rosii, porumb, ciuperci, oua fierte…si multe altele.

Fiind si super crocanta, este aproape ca o gustare, dar poate fi si un pranz in toata regula. In special daca adaugi mai multe ingrediente satioase si sanatoase.

Salata iceberg. Putine calorii si multe beneficii

Poti consuma cata salata iceberg vrei tu, avand in vedere ca nu are mai mult de 15 de calorii la suta de grame. Evident ca te va ajuta sa te detoxifici rapid si simplu, asa ca nu uita sa o adaugi pe lista de cumparaturi.

Apropo, este perfecta si pentru acele persoane care nu se omoara cu verziturile, dar totusi ar vrea sa manance mai des salate. Este bogata in fibre si poate sustine cu succes si sanatatea inimii tale.

Are in compozitie vitamina A, C si K, dar si calciu, fier, magneziu si fosfor. Poate ca esti surprinsa sa afli, dar salata iceberg este mai sanatoasa decat crede lumea. Din cauza faptului ca este prezenta peste tot, in magazine, restaurante, fast-food-uri, etc oamenii au senzatia ca este un aliment oarecare. Dar lucrurile nu stau deloc asa.

Salata iceberg – contribuie la mentinerea colesterolului bun

De asemenea, este saraca in sodiu si grasimi, asa ca este perfecta si pentru cei care au astfel de probleme. Una dintre cele mai cunoscute retete este salata iceberg cu ton.

Suna cunoscut, nu-i asa? Iar vestile bune nu se opresc aici. Se prepara super usor, este sanatoasa si poti sa o consumi la masa de pranz. Fie ca esti la birou sau nu, aceasta salata cu ton este perfecta si pentru dieta.

Salata iceberg cu ton

Ai nevoie de:

– o conserva de ton in ulei

– 200 grame de salata iceberg

– 50 grame porumb dulce

– condimente la alegere

Mod de preparare

Tot ceea ce ai de facut este sa amesteci cele 3 ingrediente si masa este gata! Asa ca aceasta salata este perfecta pentru acele zile in care nu ai timp de gatit. Evident ca poti manca si o felie de paine integrala, pentru a obtine o stare de satietate. Poate fi perfecta si pentru cina aceasta salata.

ATENTIE! Daca vrei sa slabesti, nu uita ca ultima masa sa fie la ora 19. Mananca sanatos, alege fructele si legumele proaspete in detrimentul meselor semipreparate. In acest mod rezultatele se vor vedea in scurt timp.

Salata iceberg – nenumarate modalitati de prepare

In loc de ton, poti adauga pui la gratar, somon, ciuperci, carne de curcan, etc. Evident ca alegerea iti apartine, asa ca in fiecare zi poti avea parte de o noua salata gustoasa.

Pentru o dieta de succes, ar fi bine sa consumi salata iceberg timp de 2 saptamani, in fiecare zi, alternand retetele pe care ti le-am sugerat. La masa de pranz, poti consuma si o supa crema de linte si o salata cu carne de vita, de exemplu. Evident ca nu iti va mai fi foame pana seara.

Atunci poti savura o reteta cu naut, putina branza feta si salata iceberg. Ai ghicit, este alta adaptare a salatei. Apropo, este bine sa o consumi si seara, pentru ca favorizeaza odihna si te fereste de insomnii. Asa ca da startul dietei si salatelor de primavara!

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *