Burger vegetal: retete si idei

Cu siguranta ai auzit de curentul vegetarian, asa ca daca esti dispusa sa mananci mai sanatos iti recomandam cateva retete pentru a prepara un burger vegetal.

Chiar daca ti se pare ciudata ideea si probabil te gandesti ca nu o sa-ti placa, lucrurile nu stau deloc asa. In realitate, retetele vegetariene pot fi foarte gustoase si hranitoare. Atat timp cat sunt gatite corect, desigur. Ideea este sa mancam mai sanatos, asa ca vei observa ca si alimentele pe care le vom alege sunt de „top”. In sensul ca vom crea un burger vegetal cu ingrediente care abunda in antioxidanti, nutrienti si vitamine.

Asa ca fii pregatita sa incerci ceva deosebit, a sosit vremea legumelor, iar tu vei vedea ca poti manca sanatos si satios, inclusiv cand tii post.
Nu este nici pe departe atat de complicat pe cat ai crede.

Dar ce sa mai pierdem vremea? Haide sa descoperim impreuna cateva retete excelente de mancare vegetariana.

Burger vegetal – cum se prepara?!

1. Burger cu ciuperci

Ingrediente:

– o cutie de ciuperci taiate
– cateva ciuperci proaspete
– 2 oua
– 3 linguri de drojdie inactiva
– o mana de orez fiert, in prealabil
– 5 linguri de sos de soia
– sare, piper, dar si alte condimente, la alegere
– 4 chifle sau painici integrale ( daca vrei sa fie si mai sanatos)
– 4 rosii cherry
– 3 castraveti
– 4 frunze de salata verde

Mod de preparare

Vei amesteca toate ingredientele intr-un bol, pana se va obtine o compozitie omogena si usor de modelat. Apoi vei crea 4 chiftele. Le vei condimenta, dupa care le vei pune intr-o tigaie si le vei rumeni, pret de cateva minute. Vei vedea ca nu este nevoie sa le lasi foarte mult. Taie in doua chiflele sau painicile pe care le-ai cumparat si introdu acolo chiftelele rumenite, in prealabil.

Introdu-le pentru cateva minute in cuptor, pentru a avea o aroma si mai savuroasa. Dupa ce ii scoti din cuptor, adauga rosiile, castravetii si frunzele de salata in fiecare burger vegetal. Va fi o minune de mancare, iti va placea, garantat!

Burger vegetal – ce zici de chiftelele din mazare?

2. Burger cu mazare

Ingrediente

– 100 grame mazare congelata
– 100 grame porumb congelat
– 100 grame fasole verde congelata
– 1linguri pesmet
– 1/2 faina integrala sau drojdie inactiva
– 1 lingura mustar
– sare, piper
– ulei
– chifle, la alegere
– maioneza vegetala, de post

Mod de preparare

In primul rand, vei pune ingredientele congelate, pesmetul, faina, mustarul, condimentele intr-un robot de bucatarie si le vei amesteca pana vei obtine o pasta. Dupa aceea vei crea chiftelele, iti vor iesi 3 sau 4 din aceasta compozitie. Dupa ce le-ai modelat, le vei unge cu putin ulei de masline sau ulei vegetal (recomandam presat la rece) si le vei adauga intr-o tava. Vei pune hartie de copt si vei introduce totul in cuptorul preincalzit la 180 de grade. Sunt necesare aproximativ 40 de minute, pana se vor rumeni.

Am servit acest burger vegetal cu maioneza de post, rondele de ceapa prajita (daca vrei) si salata de sfecla cu hrean. Desigur, ramane la alegerea ta sa alegi ce iti place mai mult.

Burger vegetal – sa nu uitam de naut!

3. Burger cu naut

Ingrediente

– o conserva de naut
– o ceapa medie
– 3 catei usturoi
– cateva frunze de patrunjel
– 2 linguri de fulgi de ovaz sau cereale integrale, macinate
– sos iute, ce doresti tu
– putin curry
– sare, piper, condimente la alegere
– 2 linguri ulei presat la rece
– 4 chifle, la alegere

Mod de preparare

Vei pune nautul, ceapa si usturoiul tocat, patrunjelul, uleiul, cerealele, sosul iute, curry si condimentele in blender sau robotul de bucatarie. Vei amesteca totul foarte bine pana se omogenizeaza compozitie si poti modela 4 chiftele. La fel, lei vei introduce in cuptor ( mai sanatos) sau le vei rumeni intr-o tigaie antiaderenta.

Poti servi alaturi de rosii cherry si salata verde. Desigur, poti alege si sosuri pentru burgerul tau vegetal, descopera combinatiile care iti plac cel mai mult.

 

5/5 (6)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *