Scapa de constipatie – ce alimente sa consumi!

Pentru a scapa de constipatie este nevoie de un regim alimentar pe masura, in special ca aceasta problema incepe sa fie intalnita din ce in ce mai des. Se pare ca oamenii sunt mai afectati ca oricand de constipatie si nici nu este de mirare. Multi consuma fast-food in exces si uita cat de importante sunt fructele si legumele proaspete.

Se pare ca nu mai putin de 20% din populatie sufera de aceasta afectiune. Daca nu consumi figre regulat, nu faci miscare si nu bei lichide, esti o tinta sigura! De asemenea, pentru a scapa de constipatie este necesar sa ai o alimentatie mai naturala.

Laxativele si alte suplimente speciale nu dau mereu roade. Iar ideea de baza ar fi sa rezolvi cauza care declanseaza acest efect! Asa ca vei consuma mere, linte, pere, chefir, seminte de in si prune!

Scapa de constipatie – aceste alimente te ajuta 100%

Linte. Aceasta minunata leguminoasa te poate ajuta sa scapi de constipatie. Iar vestile bune nu se opresc aici. Lintea este excelenta, asa ca este momentul sa incerci retete noi si savuroase. Bogata in fibre, lintea te va ajuta sa ai o sanatate mai buna si va da savoare mancarurilor tale. Incearca supa crema de linte, o adevarata minune, o vei indragi pe loc! Tine minte ca 100 grame de linte are deja 8 grame de fibre, ceea ce este excelent. Aceasta imbunatateste si digestia, precum si tranzitul intestinal.

Cartofi dulci. Pe langa multitudinea de vitamine si minerale, cartofii dulci au si fibre in componenta. Un cartof dulce contine cam 4 grame de fibre, iar studiile arata ca au efect in constipatie. Nu uita sa cauti mai multe retete cu acest aliment minunat si gustos. Te poate scapa de constipatie mai repede decat crezi!

Smochine. O sursa grozava de fibre. Smochinele uscate sunt excelente, doar 75 de grame oferandu-ti deja 30% din necesarul de fibre zilnic (24 de grame). Un studiu american a aratat ca fibrele din smochine chiar isi fac treaba, iar participantii au prezentat imbunatatiri in doar 3 saptamani. Reuseau sa petreaca un timp mai scurt la toaleta, iar disconfortul abdominal era mult mai mic. Si gemul de smochine este recomandat si il poti combina cu multe alte alimente, in acest fel.

Chefir. Acest lapte fermentat poate fi solutia ideala pentru a scapa de constipatie. Contine bacterii „bune” pentru intestine, aceste probiotice sunt minunate pentru reglarea tranzitului intestinal. Multe studii au demonstrat acest lucru, iar cei care au participat la studii au remarcat imbunatatiri in 4 saptamani. Chefirul este excelent in salate si poate fi folosit pe post de dressing.

Scapa de constipatie – fasolea poate fi aliatul tau!

Fasolea. In general este foarte bogata in fibre, iar cea neagra are in jur de 8 grame ( la 100 de grame), continand atat fibre solubile cat si insolubile. Imbunatateste digestia si tranzitul intestinal, asa ca asigura-te ca mananci mai des preparate care o contin. De asemenea, vei observa ca nu vei mai fi la fel de balonata. Adauga fasole in tocanite, salate sau ciorbe, nu vei regreta cu siguranta. Gustoasa si hranitoare, fasolea ne poate ajuta sa avem o sanatate intestinala mai buna.

Pere. Acest fruct este renumit ca diuretic, asa ca nu te mira daca vei simti nevoie de a merge urgent la toaleta, dupa ce le consumi. Iti recomandam chiar suc de pere facut de tine acasa. Daca il vei consuma dimineata pe stomacul gol poti fi sigura ca situatia se va rezolva rapid. Perele contin sorbitol, care este un zahar cu o capacitate remarcabila de a atrage apa in intestine si de a porni tranzitul. Fructoza are, de asemenea, efectul unui laxativ, de foarte multe ori.

Seminte de in. Am mai discutat despre acestea, avand nenumarate beneficii la nivelul sanatatii. Vei putea sa remediezi aceasta afectiune, daca le vei consuma. Poti sa le adaugi cu usurinta in cerealele de la micul dejun. Este indicat chiar sa le macini si sa le adaugi in smoothie-uri. Pot trata si diareea, asa ca le poti folosi in ambele situatii.

Kiwi. Un fruct extrem de bogat in fibre, care te poate scapa de constipatie intr-un timp record. Reduc constipatia avand efect de laxativ natural si regland functiile organismului de la sine. Fa-ti un obicei din a servi gustari compuse din 2 fructe de kiwi.

Prune. Bogate in sorbitol la randul lor, vor duce apa in intestine, punand astfel tranzitul intestinal „la treaba.” Sucul de prune – excelent de asemenea. Asa ca nu mai sta pe ganduri si ia-ti un storcator de fructe cu aceasta ocazie, te vei bucura ca ai facut-o.

Mere. Recunoscute pentru proprietatile lor minunate, merele pot sa te ajute si in aceasta situatie. Merele contin si pectina, recunoscuta pentru efectul sau laxativ. Poti consuma mere de dimineata, in combinatie cu cereale integrale si lapte vegetal. Vei vedea ca aceasta afectiune va deveni istorie…

Desigur ca nu poti consuma zilnic toate aceste alimente, dar incearca sa le mananci prin rotatie. In special ca multe dinte ele sunt foarte usor de consumat, iar efectele sunt garantate. Nu uita sa consumi apa din abundenta si sa te bucuri de o alimentatie mai pura. Mancarea procesata si cea de tip fast-food nu te va ajuta sa fii mai sanatoasa, sub nicio forma. Ba chiar din contra, iti va face numai probleme.

4.89/5 (9)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *