Trezitul in mijlocul noptii. De ce se petrece?

Trezitul in mijlocul noptii este un fenomen cu care se confrunta multa lume si nu este deloc distractiv. In special cand a doua zi trebuie sa te trezesti devreme sau ai o sedinta importanta…De ce se petrece acest lucru? Cum poate fi prevenit si ce semnificatii are?

Despre toate acestea vom discuta in cele ce urmeaza, cand vei intelege de ce trezitul in mijlocul noptii poate ascunde niste obiceiuri nocive. Sau chiar cateva probleme de sanatate. Este momentul sa intelegi ce se intampla si sa corectezi acest aspect.

Trezitul in mijlocul noptii – ce semnificatii are si ce ascunde?

Fara doar si poate ca, atunci cand se intampla frecvent poate fi asemuit cu un vis urat, la propriu! In special cand iti ia inca o ora (sau chiar mai mult) sa adormi la loc.

Ce conduce la un somn agitat si de ce unele persoane nu mai pot adormi la loc, dupa ce s-au trezit?

Agitatie. La acest capitol pot intra nenumarate lucruri. Fie ca astepti cu nerabdare un eveniment, fie te-a afectat unul suficient de mult cat sa-ti fure somnul…Oricare dintre aceste doua motive poate fi cauza, plus multe altele. Ideea este sa vii in prezent, sa respiri puternic de cateva ori si sa alungi cu gentilete acele ganduri. Nu le lasa sa te afecteze.

Temperatura din camera. Poate fi un factor mai puternic decat ai crede. De ce? Pentru ca poate conduce la tulburarea somnului. Indiferent daca este prea frig sau prea cald, fenomenul este acelasi. Tine minte ca temperatura propice pentru somn este de 21 de grade. Asa ca nu uita sa aerisesti bine in camera, in special daca este prea cald.

Consumul de alcool. Da, poate conduce la perturbarea somnului. Stii acea credinta conform careia, daca bei alcool inainte de culcare, vei dormi ca un prunc? Fals, poate ca in unele situatii functioneaza, dar exista si posibilitatea sa te agite mai mult. Asa ca nu consuma prea mult alcool inainte de somn, incearca sa bei un pahar cu vin inainte cu 2-3 ore de culcare, daca iti face placere.

Daca vrei sa eviti trezitul in mijlocul noptii, bea si un ceai de salvie chiar inainte de culcare, face minuni!

Medicatia. Ca sa vezi un paradox! Tocmai medicamentele care ar trebui sa te adoarma, iti pot face rau in acest sens. Se pare ca cei care iau somnifere sau medicamente alopate menite sa te relaxeze nu au parte de efectele scontate. Adica tocmai acestia au probleme cu somnul. Incearca un tratament naturist, daca esti o fire agitata. Somnul linistit este vital pentru o sanatate mai buna.

Trezitul in mijlocul noptii – ce cauze mai exista?

Mergi des la baie. Daca nu esti insarcinata si totusi mergi frecvent la toaleta in timpul somnului, ceva nu este in ordine. Desigur ca poti avea somnul afectat, daca te tot trezesti. Incearca sa nu bei lichide seara, in special daca stii ca rinichii tai sunt mai activi decat ai altora…

Stresul. Un factor care iti poate da peste cap viata, iar trezitul in mijlocul noptii poate fi una dintre repercursiuni. Cand stai sa te gandesti la conflicte, situatii de la munca, ce vor face copiii la scoala, etc este clar ca te confrunti cu o problema. Poate ar fi bine sa incerci terapii alternative care sa te ajute sa ai un somn profund. Vorbim despre aromaterapie, yoga, citit, meditatie, etc inainte de culcare.

Oricare dintre aceste metode facile te vor sustine in acest demers. Nu neglija acest aspect atat de important al vietii, somnul este ca un balsam care ne ajuta sa ne vindecam de tot felul, pe timp de noapte.

Te culci prea tarziu. Este adevarat ca exista anumite cicluri de somn care trebuie sustinute si respectate. Nu te culca la jumatatea noptii pentru a te uita la seriale. Chiar nu merita, somnul este muuult mai important! Fa-ti un program mai strict si du-te la culcare cel tarziu la 23. Si mai devreme, in special daca stii ca te trezesti inainte de 7…

Te vei trezi mai odihnita si plina de viata ca oricand, garantat!

4.48/5 (54)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *