Multiplele beneficii ale Ginkgo Biloba pentru sanatate

Gingko Biloba este un copac care dateaza de peste 270 milioane de ani si este poreclit „o fosila vie”, de catre insusi Charles Darwin. Fructele sale au un miros ranced, iar frunzele au un patern specific. Ginkgo Biloba are multiple beneficii pentru sanatate, multe dintre ele dovedite stiintific de-a lungul timpului.

Copacul poate supravietui pentru o perioada de aproximativ 1000 de ani, si se spune ca cel mai batran Ginkgo a trait 10 mii de ani si inca poate fi gasit in China.

Multiplele beneficii ale Ginkgo Biloba

Ginkgo Biloba a fost folosit in medicina chinezeasca inca de acum 2800 de ani. Intrebuintarile sale cele mai curente erau pentru imbunatatirea circulatiei periferice, sanatatea sistemului respirator (in mod deosebit a plamanilor), in vindecarea ranilor si a problemelor de stomac.

Beneficiile plantei Gingko sunt recunoscute medical, in mod deosebit datorita proprietatii antioxidante a plantei. Antioxidantii protejeaza nervii, muschiul inimii, vasele de sange si retina de eventuale afectiuni.

1. Dementa si Alzheimer

Extractul de Ginkgo Biloba este folosit ca si component de baza pentru medicamentele prescrise pacientilor care sufera de dementa si probleme cognitive. Efectul extractului de Ginkgo este dovedit stiintific, in cursul a mai multe studii realizate in diferite state ale lumii. Remediile naturale reprezinta deseori o alternativa la medicina traitionala. Spre deosebire de medicamentele chimice de laborator, extractul de Ginkgo nu provoaca efecte adverse si nici dependenta.

2. Schizofrenia

Schizofrenia este o boala psihica ce necesita un tratament complex, o combinatie intre psihoterapie si medicatie. Cercetatorii chinezi au dovedit faptul ca extractul de Ginkgo Biloba ajuta la diminuarea simptomelor tipice schizofreniei, cum ar fi halucinatiile si insomniile.

3. Bolile arteriale

Ginkgo Biloba este eficienta in prevenirea bolilor adiacente arterosclerozei. Spre exemplu, ocluzarea arterelor periferice reprezinta un blocaj arterial cauzat de arteroscleroza. Acest tip de blocaj duce la dureri in zona picioarelor, dureri ce pot fi atat prevenite cat si tratate cu ajutorul extractului de Ginkgo Biloba.

Pentru aceia care fie petrec timp indelungat stand in picioare, pentru aceia care merg pe jos sau pentru sportivi, este recomandat sa consume suplimente nutritive pe baza de Ginkgo. Aceste suplimente vor preveni crampele musculare, varicele si vor ameliora senzatia de picioare obosite.

4. Migrenele

Ginkgolide B este un extract de Ginkgo Biloba dovedit a fi eficient in prevenirea si reducerea severitatii migrenelor. El se gaseste sub forma de supliment nutritiv si este dovedit stiintific ca fiind o alternativa eficienta la medicamentele clasice impotriva migrenelor.

5. Deficitul de atentie

Deficitul de atentie este o afectiune care caracterizeaza in deosebi copiii, dar nu numai. Cunoscuta sub numele de ADD (Attention Deficit Disorder) si ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder) aceasta este caracterizata prin hiperactivitate, lipsa de atentie si concentrare si intarziere in dezvoltarea cognitiva. Ginkgo Biloba ajuta la ameliorarea simptomelor caracteristice si contribuie la cresterea nivelului de concentrare si atentie.

6. Atac cerebral

Recuperarea necesara in urma unui atac cerebral, este deseori una complexa, implicand atat factori psihici cat si fizici. Creierul este un organ a carui intelegere nu am dobandit-o inca pe deplin. Cercetari privind recuperarea in urma unui atac cerebral sunt realizate anual, in toate tarile dezvoltate ale lumii.

Studiile confirma faptul ca extractul de Ginkgo Biloba ajuta la refacerea functiilor cerebrale afectate in urma atacului cerebral.

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Un comentariu la „Multiplele beneficii ale Ginkgo Biloba pentru sanatate

  • 6 decembrie 2017 la 20:41
    Permalink

    Articolele sunt interesante si foarte folositoare. Toate aprecierile pentru continut si prezentare.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *