Vanilia, aromata si super sanatoasa. Ce beneficii ofera?

Vanilia este privita, de cele mai multe ori, ca un condiment perfect. Acel ceva care da un gust minunat deserturilor, dar si produselor cosmetice. Nu sunt putini cei care prefera aroma de vanilie, asa ca este momentul sa o descoperim. Pentru ca vanilia are proprietati deosebite. Nu degeaba si pretul este piperat, dar poti sa fii sigura ca merita.

Printre cele mai populare beneficii aduse de vanilie se numara si reducerea inflamatiilor din corp si chiar prevenirea bolilor cardiace. Multi au observat ca aceasta este utila si in procesele de infrumusetare. Asa ca nu este de mirare ca atatea cosmetice contin ingredientul “vedeta” de astazi.

De asemenea, persoanele care se lupta cu acneea acuta ar trebui sa incerce sa consume mai des vanilie. Vei vedea imediat de ce.

Vanilia – cum o folosim si ce proprietati are?

Pastaile de vanilie sunt la mare cautare pentru cei care vor sa pregateasca tot felul de deserturi, vanilia conferind o aroma unica oricarui preparat. Nu este deloc simplu sa cultivi vanilie, asa ca nu te mira ca nu este tocmai ieftina. Cel mai important este sa intri in posesia unui produs calitativ.

Asa ca data viitoare cand vrei sa conferi o aroma deosebita preparatelor tale, alege vanilia. Nu de alta, dar ingredientul sau activ, vanilina, are capacitatea de a preveni colesterolul „rau”. De asemenea, cei care stiu ca sunt predispusi bolilor cardiace si accidentelor vasculare, ar trebui sa consume mai des acest aliment.

Cei care se afla in convalescenta, ar fi bine sa se bucure de gustul si aroma vaniliei. Va fi sustinut procesul de vindecare, gratie proprietatilor antibacteriene.

Cei care sunt predispusi inflamatiilor, ar trebui sa consume vanilie, la randul lor. Vanilina lupta cu inflamatiile din corp, este recomandata si celor care sunt supraponderali.

Vanilia, aliatul tau in lupta cu kilogramele in plus

Extractul de vanilie ajuta la scaderea colesterolului, sustinand si arderea grasimilor. Asa ca, ce ar fi sa pregatesti deserturi sanatoase sau smoothie-uri, in care sa adaugi si putina vanilie? In afara de faptul ca totul va avea un gust mai bun, va fi sustinut si procesul de slabire.

Metabolismul va fi mai rapid, iar daca vei urma si o dieta de slabire sanatoasa, cu siguranta vei slabi. Nu uita de disciplina si vointa, doar in acest mod vei reusi.

Vanilia este recomandata si adolescentilor care se lupta cu acneea si cosurile. Aceasta poate actiona ca un real antibiotic, ducandu-se la sursa care cauzeaza aceasta problema. Extractul de vanilie poate fi folosit si in cadrul aromaterapiei, mirosul sau fiind purificator si calmant. Da, este indicat si celor care se lupta cu stresul si anxietatea.

Uleiurile esentiale te ajuta sa slabesti – care sunt cele recomandante:

– uleiul de lavanda. Incepem cu unul consacrat, care ajuta in nenumarate cazuri, fiind recunoscut pentru proprietatile sale calmante si relaxante. Daca nu ai deja, cumpara un obiect destinat aromaterapiei, pentru a putea inhala uleiul care se va ridica. Este important sa urmezi acest procedeu, daca vrei sa vezi rezultate. Nu este suficient sa il adulmeci sau sa iti pui putin pe mana. In acest fel, iti va scadea pofta de mancare si te vei simti mai linistita, garantat…totul despre uleiurile esentiale aici >>>

Vanilia si ceaiurile aromate

Acestea te vor ajuta sa ai o digestie mai buna, asa ca nu uita sa consumi ceaiuri cu vanilie, cat mai des. Sustine procesele digestive si tranzitul intestinal. Asa ca vei scapa de astfel de probleme. Ceaiul de vanilie poate sa previna si starile de greata, diareea si alte afectiuni similare.

Exista multe ceaiuri pe piata care contin si vanilie, alege-le si nu vei regreta decizia. Sunt mult mai aromate si gustoase, asa ca iti vor bucura simturile, garantat!

Vanilia se poate adauga inclusiv in cafele sau sucuri, asa ca nu o folosi doar atunci cand pregatesti un desert. Cumpara vanilie sau extract de vanilie din locuri avizate, cum ar fi plafarele sau magazinele naturiste.

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *