Cafeaua filtrata este cea mai sanatoasa. Iata de ce!

Cafeaua filtrata pare a fi una dintre cele mai sanatoase variante ale acestei bauturi. Iar acest aspect a fost descoperit in urma unor cercetari riguroase, care au durat multi ani.

Cafeaua filtrata este mai pura decat cea la ibric sau la presa franceza. Asa ca, daca inca folosesti filtrul este o idee foarte buna. Nu este necesar sa investesti neaparat intr-un aparat sofisticat de preparat cafea. In special ca aceasta varianta simpla este una dintre cele mai utile.

Desigur ca fiecare isi prepara cafeaua dupa bunul plac. Dar este bine de stiut la ce concluzii au ajuns cercetatorii. Un lucru este sigur, prea mult cafele pot dauna grav sanatatii. Tocmai de aceea invata sa fii ponderata si NU bea cafea cat este ziua de lunga.

Ceaiul verde sau un suc natural sunt doar 2 dintre alternativele mult mai sanatoase.

Ce trebuie sa stii despre cafeaua filtrata

Un studiu olandez a dezvaluit acest lucru inca de acum cativa ani, asa ca cea preparata la ibric nu este cea mai sanatoasa, in caz ca asta credeai. Multa lume are aceasta senzatie, dar lucrurile stau diferit. Nici cafeaua la turceasca sau greceasca nu este mai sanatoasa.

Iar daca aveai senzatia ca o presa franceza este cea mai buna idee, ar fi bine sa te mai gandesti o data. Cafeaua contine cafestol si kahweol, iar aceste substante pot afecta serios sanatatea, incurajand cresterea colesterolului, observa dcnews.ro. Asa ca simplul filtru de hartie te poate ajuta enorm, in acest mod cafeaua fiind „curatata” de aceste ingrediente nocive sanatatii.

Acele aparate cu filtru metalic nu sunt la fel de performante, iar substantele despre care vorbeam nu vor fi eliminate. Culmea, cafea solubila si cea din capsule sunt mai putin periculoase. Desi acelea contin aditivi si chimicale, asa ca ultimele 2 variante nu sunt neaparat recomandate, oricum ar fi.

Cafeaua filtrata si espresso. Care este mai buna?

Se pare ca prima varianta, dar vestile bune nu se opresc aici. Daca esti un amator al cafelei espresso, poti sa o consumi fara griji. Metoda de preparare difera fata de cele enuntate mai sus.

Asa ca apa care trece foarte repede prin cafea, in cazul espressorului, nu constituie o problema. Aceasta varianta de preparare a bauturii tale favorite este, la randul sau, sanatoasa. Totul este sa nu consumi prea mult espresso, aceasta cafea fiind foarte tare. Poate afecta inima si digestia, ca sa nu mai spunem somnul. Asa ca gandeste-te de 2 ori inainte de a bea espresso dupa-amiaza.

Dar nici cafeaua la ibric nu este o varianta mai buna, asa ca nu bea mai mult de 2 cafele pe zi, oricum ar sta lucrurile.

Cafea Dalgona – nu degeaba este la moda

Vei observa ca aceasta cafea este super delicioasa si interesanta. Iti va aduce aminte si de anii 90′ si vestitele sale ness-uri. Asa ca efectul va fi accentuat si de aceste amintiri placute.

Aceasta bautura este originara din Asia, unde actorul Jung Il-woo a savurat-o si astfel bautura a devenit faimoasa in Coreea de Sud, tara sa de origine. Se pare ca actorul a gustat interesanta cafea pentru prima oara in Macao, regiune autonoma din China…vezi cum se prepara faimoasa cafea Dalgona aici >>>

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.