Prunele, profita de beneficiile lor

Poate ca prunele nu sunt printre fructele preferate ale multora, dar cei care le consuma sunt cu siguranta intelepti. Nu de alta, dar aceste fructe sunt adevarate minuni pentru organismul nostru, fiind o sursa inepuizabila de vitamine si antioxidanti.

Prunele romanesti sunt pe piata o perioada scurta de timp, asa ca este bine sa profiti de ele la maxim. Daca le vei alege pe cele mai coapte, te vei bucura de o gustare savuroasa si benefica.

De ce ar trebui sa introduci prunele in alimentatia ta?

– sunt ideale si ca gustari, in timpul regimurilor de slabire. Au doar 45 de calorii la suta de grame, asa ca nu ai de ce sa iti faci griji
– alege acele batoane naturale din prune, realizate din fructe uscate (sau prepara-le chiar tu), isi pastreaza proprietatile si sunt foarte gustoase (le poti gasi si la plafar)
– prunele contin vitamina C, potasiu si fibre, trei elemente cruciale pentru buna functionare a organismului
– au rol de prevenire si pot ameliora afectiuni precum: colesterolul marit, constipatie, presiune arteriala scazuta, boli cardiovasculare
– cei mai importanti sunt antioxidantii regasiti in prune, stimuland imunitatea si mentinand sanatatea
– studii recente arata ca prunele au efect de inversare atunci cand vorbim despre procesul de imbatranire
– au rolul de a stimula memoria, asa ca prunele te pot ajuta si in acest caz
– pot combate si tine la distanta anemia, avand in vedere ca au in compozitie vitamina C, care ajuta la procesul de absortie al fierului la nivelul organelor digestive. Au un rol indirect, dar pot ajuta foarte mult

Prunele, ideale si atunci cand tii dieta

Orice femeie se intreaba care sunt acele alimente care te pot ajuta in cadrul procesului de slabire. Asa cum te asteptai probabil, prunele au putine calorii. Una singura, de exemplu, are in jur de 25 de calorii. Deci nu prea ai de ce sa iti faci probleme.

Daca vrei sa slabesti, tine minte ca alimentatia joaca un rol cheie in acest proces, asa ca nu depasi 1.800 de calorii. De asemenea, axeaza-te pe sport, prea multa lume il neglijeaza, iar apoi dietele nu ofera rezultatele scontate.

Alege sa consumi prunele romanesti si ofera-i organismului tau necesarul zilnic de vitamine.

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *