Ciocolata si sanatatea inimii tale

Inima este motorul care iti asigura viata, iar sanatatea ei este deosebit de importanta. Vestea buna vine de data aceasta pentru iubitorii de ciocolata. Studiile arata ca cei care consuma ciocolata sunt mai protejati de anumite conditii ale inimii, cum ar fi aritmiile. Vei vedea ca totusi trebuie sa tii cont de anumite detalii atunci cand consumi ciocolata, cum ar fi excesul. Excesul consumului de ciocolata aduce cu sine anumite riscuri pentru sanatatea ta generala, nu doar pentru cea a inimii.

Aritmiile in sine nu reprezinta un pericol direct pentru sanatatea ta, in schimb ele pot creste sansele unui infarct, in situatia in care dureaza pentru perioade mai lungi de timp.

Ce ne invata studiile medicale recente

Studiile medicale recente ne aduc vesti imbucuratoare, mai ales pentru iubitorii de ciocolata. Un studiu realizat recent in Danemarca, arata ca pacientii care au consumat ciocolata, au avut un risc mai mic de infact. Mai exact, pentru a scadea riscul unui infact cu pana la 16%, trebuie sa consume minim 28 de garme de ciocolata pe zi.

Consuma ciocolata in cantitati moderate

Cheia pentru a te mentine sanatoasa, este sa consumi ciocolata in cantitati moderate. Ceea ce este bine sa stii este faptul ca ciocolata contine, pe langa cacao, si zahar si grasimi. Continutul sau caloric ridicat, te poate pune in pericol de ingrasare sit e poate expune la supraponderalitate si de ce nu, obezitate.

Cum sa iti mentii silueta

Retine ca 28 de grame sunt suficiente pentru a oferi organismului tau sansa de a beneficia de nutrientii continuti de ciocolata. in zilele in care doresti sa consumi ciocolata, incearca sa eviti sa adaugi zahar altor produse. Spre exemplu, incearca sa bei ceai sau cafea fara zahar, evita sa consumi alte produse dulci si evita bauturile carbogazoase.

Opteaza pentru ciocolata neagra, care are un continut de minim 70% cacao. Ciocolata obisnuita care este consumata in cantitati prea mari,  iti poate afecta metabolismul, contine multe zaharuri si au o valoare calorica mare.

Ce altceva este bine sa faci

Pentru sanatatea inimii tale, este recomandat sa faci mai multe schimbari in viata ta. Pe langa schimbarile dietetice, pregateste-te sa aduci modificari si stilului tau de viata. Sportul si miscarea sunt esentiale. Fa miscare in mod regulat si vei observa ca nu numai sanatatea ta fizica va fi imbunatatita, dar si cea psihica.

Spre exemplu, cardiologii recomanda ca pe langa consumul moderat de ciocolata sa faci si exercitii aerobice. Aerobicul este forma sportiva cea mai recomandata de cardiologi. Aceasta forma sportiva nu pune foarte multa presiune pe muschiul inimii, dar totodata ajuta la consolidarea sanatatii lui.

Cacao si ciocolata

Defapt, inima ta beneficiaza de pe urma continutului de cacao. Ciocolata in sine este un amestec de mai multe ingrediente, dar continutul de cacao este cel mai important.

Cacaoa contine substante care ajuta la functionarea vaselor de sange, imbunatatind conditia generala a inimii. De asemeni, studiile au aratat ca si persoanele care sufera de alte conditii medicale cum ar fi diabetul, pot beneficia de pe urma consumului de cacao.

 

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *