Cum sa dormi bine cand afara este canicula – trucuri care functioneaza!

Daca si tu te intrebai cum sa dormi mai bine cand este canicula, avem vesti bune pentru tine. Chiar daca nu ai aer conditionat, totul poate decurge de minune. In special daca inveti cateva trucuri menite sa te ajute in aceasta situatie.

Evident ca, atunci cand sunt peste 30 de grade afara, totul devine mai complicat. Parca nu iti mai vine nici sa dormi, iar noptile tarzii devin ceva obisnuit. Nici nu este de mirare, cum sa dormi cand afara este canicula?

Pare aproape o misiune imposibila. Dar sunt lucruri pe care le poti face si te vei bucura ca ai procedat in acest mod.

Cum sa dormi mai bine cand este canicula – scapa de noptile nefericite

Hidrateaza-te intens in aceasta perioada. Stim ca suna ciudat, dar este cea mai buna metoda daca vrei sa te simti mai bine, pe termen lung. Atunci cand organismul este bine hidratat, te simti revigorata si parca nu iti mai este atat de cald. Bea cei 2 litri de apa pe zi si bucura-te de faptul ca temperaturile de afara te vor afecta mai putin.

Apropo, seara ia-ti un pahar de apa si tine-l pe noptiera. Este ceva normal sa te trezesti cu gatul uscat in timpul noptii, in special in aceste situatii. Ia cate o gura de apa si continua-ti somnul.

Racoreste camera inainte de culcare. Fie ca ai sau nu aer conditionat, tot este posibil. Daca vei deschide toate usile se va face curent, iar caldura se va dispersa, garantat. Jaluzele te feresc de caldura, asa ca apeleaza la acestea, daca nu ai deja. O draperie este iarasi o idee buna, in cazul in care primele nu-ti sunt pe plac. Daca ai aer conditionat, nu il lasa sub 24-25 de grade, nu este deloc recomandat. Va fi o diferenta prea mare intre temperatura de afara si cea din casa…

Plantele te pot sustine in procesul de racorire a casei, asa ca nu te sfii sa creezi o mica vegetatie in casa ta.

Un ceai cald…este o idee buna. In prima faza te va incalzi, dar apoi vei simti o racorire placuta si benefica. Nu degeaba beau arabi ceai cald in desert…Asa ca incearca si tu aceasta varianta. De asemenea, mananca lejer in a doua parte a zilei si evita mancarurile grele sau picante. Acestea nu vor face altceva decat sa-ti ingreuneze procesul de adaptare la temperaturile ridicate de afara.

Cum sa dormi mai bine cand este canicula. Aeriseste bine camera si inchide electronicele

Evident ca dispozitivele electronice pot creste temperatura din camera ta, asa ca nu insista cu acest aspect. Cel mai bine ar fi sa nu te uiti la televizor, laptop, etc in dormitor. Oricum nu este recomandat nici cand afara este o temperatura echilibrata. Electronicele nu trebuie folosite inainte de somn, pentru ca te pot agita. Asa ca gandeste-te de 2 ori inainte de a-ti instala un TV chiar in dormitor.

Mananca salate inainte de culcare. Ceva lejer care sa sustine procesul care tocmai urmeaza. Vei dormi mai bine daca ai stomacul lejer, asa ca testeaza si ai sa vezi. Mai poti consuma un orez cu legume sau peste la cuptor. Dar incearca sa mananci cu aproximativ 3-4 ore inainte de culcare. Vei sustine somnul placut si un trup armonios.

Foloseste asternuturi din bumbac. Sunt cele mai placute atunci cand vorbim despre piele, asa ca ce ar fi sa le incerci? Stim ca si cele care contin materiale sintetice sunt frumoase, dar pe timpul verii nu sunt tocmai cea mai buna idee…

Fa dusuri caldute, nu reci! Altfel, organismul va fi bulversat, avand in vedere ca in decursul a 30 de minute va experimenta 2 extreme termice. Asa ca foloseste apa calduta si vei observa cum te va ajuta sa te simti mai bine, in special seara, dupa munca, cand vrei doar sa te relaxezi.

Leacuri pentru insomnie – ceai de musetel si lavanda

Ceaiul de musetel este recunoscut pentru proprietatile sale de calmare, asa ca nu il evita. Bunicii il recomandau si foloseau mereu, pentru o obtine o stare de liniste. Daca esti agitata, incearca si ceaiul de tei, acesta te va ajuta sa scapi de starile de nervozitate.

Lavanda sau uleiul de lavanda are, la randul sau, un efect de calmare minunat…mai multe remedii aici >>>

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *