Stevia in loc de zahar. De ce sa o folosesti?

Sigur ai auzit vorbindu-se despre stevia, fiind una dintre alternativele cele mai populare ale zaharului. Acest extract este mult mai sanatos si nu are calorii.

Asa ca, daca si tie iti place sa bei cafea sau ceai si sa le indulcesti…atunci ar fi cazul sa te imprietenesti cu stevia! In acest mod, vei evita acumularea de calorii inutile. Pentru ca stii deja ca zaharul favorizeaza ingrasarea. De asemenea, este acid si poate contribui la aparitia bolilor de tot felul.

Iar vestea cea buna consta in faptul ca stevia poate tine loc de zahar si atunci cand vrei sa pregatesti un desert. Asa ca da, merita sa incerci acest produs pe care il poti gasi in nenumarate magazine.

Stevia in loc de zahar – de ce sa alegi prima varianta?

Pentru ca aceasta planta originara din America de Sud este recunoscuta pentru beneficiile sale remarcabile. Evident ca vorbim despre un dulce diferit, in comparatie cu zaharul. Dar s-ar putea sa iti placa mai mult decat crezi. Gustul este foarte intens si minunat, perfect pentru savurarea unei cafele.

Fiind mult mai dulce decat zaharul, trebuie sa gasesti un brand care comercializeaza un produs pe gustul tau. Evident ca unii adauga si aditivi, asa ca este bine sa investighezi putin inainte de a cumpara. Se poate gasi sub forma de zahar pudra sau lichid. Ambele sunt eficiente, asa ca tu trebuie doar sa testezi pentru a gasi cea mai buna varianta, pentru tine.

Din pacate, in Romania nu se gasesc frunze de stevia, minunate la randul lor pentru indulcirea ceaiului si a altor produse. Dar daca ajungi in America de Sud, nu te sfii sa le incerci. Cu siguranta experienta va fi cu totul interesanta si diferita.

Dar totusi, ce beneficii are stevia?

Sustine procesul de slabire. Si intretinerea siluetei. Fiind catalogat ca un produs cu 0 calorii, nu ai de ce sa iti faci probleme. Poti sa iti indulcesti bautura si desertul dupa bunul plac. Asa ca nu uita sa o folosesti in dieta, in special cand vrei sa elimini zaharul, dar nu vrei ca viata ta sa fie atat de amara… Apropo, poti pune stevia si in cerealele integrale sau in smoothie-uri. Asa ca fa-ti de cap chiar si atunci cand esti la dieta!

Previne diabetul de tip 2. De asemenea, cei care au deja diabet pot consuma linistiti stevia, pentru ca aceasta are si un indice glicemic egal cu 0. Asa ca nu va determina cresterea glicemiei, iar gustul sau este de vreo 200 de ori mai intens decat al zaharului.

Steviozida, unul dintre compusii steviei, poate fi folosit cu succes pentru eliminarea problemelor cauzate de cresterea tensiunii arteriale. Dupa cum bine stii, tensiunea arteriala variaza in functie de alimentele consumate. Iar zaharul, grasimile, alcoolul, ar trebui eliminate in acest caz.

Revenind la diabetul de tip 2, un studiu a relevat o informatie si mai pretioasa. Cercetatorii au impartit subiectii in 2 grupuri. Toti aveau diabet, dar unii au luat 1 gram de steviozida la fiecare masa, iar altii au luat un gram de amidon de porumb. Dupa cateva zile, medicii au constatat ca cei care au luat steviozida au beneficiat de o scadere a glucozei cu aproape 20%.

Asa ca rezultatele vorbesc de la sine…

Cum folosesti stevia?

Deja am specificat ca este minunata in bauturi, dar nu numai. Ca idee, o poti adauga si in smoothie-uri, sucuri si in orice iti doresti tu. Atentie doar ca este mult mai intensa. Asa ca o lingurita de stevia este mai mult decat suficienta pentru a indulci cu succes cafeaua sau chiar o cana cu ceai.

Asa ca nu pune atat de mult, pentru ca s-ar putea ca totul sa fie mult prea dulce. Citeste instructiunile si pune pe jumatate, in special atunci cand vrei sa pregatesti un desert.

Asa ca data viitoare cand esti la cumparaturi cumpara si stevia. Mentine trupul si sanatatea cu un extract natural si…dulce!

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *