De ce ne ingrasam dupa dieta? Ce este de facut

De ce ne ingrasam dupa dieta este una dintre cele mai intalnite intrebari pe care le adreseaza femeile de pretutindeni. Si este normal sa fie asa. Multe dintre noi alocam mult timp, efort si resurse financiare si totusi sacrificiul pare sa fie in van uneori. Ce se petrece in realitate?

De ce ne ingrasam dupa dieta si care sunt motivele care determina aceste consecinte? Despre toate aceste aspecte vom discuta astazi. Si vei fi surprinsa sa afli ca nu este chiar asa uimitor ca de multe ori aceste femei pun la loc kilogramele.

In special atunci cand tii o dieta foarte drastica si nesanatoasa, este cumva usor de intuit ca nu o sa fie foarte bine. Atunci cand vorbim despre slabit sanatos, ne referim implicit si la schimbarea modului de viata. Nu este vorba doar despre infometare si sansa de a ne etala trupurile pe plaja.

Daca vrei o silueta armonioasa si pe care sa o mentii pe termen lung, va trebui sa inveti cateva reguli de baza.

De ce ne ingrasam dupa dieta – iata ce trebuie sa stii

Asadar, de multe ori, dupa ce o femeie a reusit sa slabeasca un numar mare de kilograme se intampla si reversul medaliei. Le pune la loc sau chiar se ingrasa mai mult decat inainte! De ce se petrece acest fenomen?

Pentru ca oamenii care slabesc mult tind sa aiba o senzatie de foame mult mai accentuata decat se credea. Adica acestia tind sa manance si mai mult decat inainte, in special dupa ce dieta s-a incheiat. De aceea nu este foarte oportun sa tinem diete foarte drastice. Cel mai sanatos este sa slabesti 1-2 kilograme pe saptamana. Atunci cand privezi organismul de tot felul de vitamine si minerale, acesta tinde sa-si faca rezerve.

De aceea multe femei care se infometeaza tot nu slabesc. Conform unui studiu care a avut loc la Institutul Natonal de Sanatate din Bethesda (Maryland, SUA), apetitul este de 3 ori mai puternic, dupa dieta. Iar metabolismul se incetineste, de unde si tendinta de ingrasare.

Profesorul Kevin Hall care s-a ocupat de studiu a declarat ca sunt necesare mai multe informatii pentru a vedea exact ce se intampla in organism. In acest fel si avand la baza toate aceste detalii, nutrionistii vor sti mai bine ce fel de dieta sa le recomande celor care tocmai au slabit.

De ce ne ingrasam dupa dieta? Cauzele sunt de mult timp cunoscute. Organismul isi va face rezerve atunci cand fi privat de alimente. De asemenea, oamenii au tendinta sa se intoarca la vechile obiceiuri…Nu este deloc o idee buna! Chiar daca acum ai 50 de kilograme si nu crezi ca te mai poti ingrasa. Gresit. Odata ce ai ajuns la o greutate mare, este foarte usor sa te intorci inapoi. Asa ca atentie la aceste detalii.

Mananca in continuare sanatos, nu uita de fructe si legume proaspete si mai fa-ti o pofta din cand in cand.

De ce ne ingrasam dupa dieta – nu manca prea mult seara

Chiar daca nu mai tii regim. Atunci cand se afla in stare de repaus organismul are tendinta sa nu mai arda calorii. Asa ca asigura-te ca nu mai mananci cu 4 ore inainte de culcare.

Lipsa unui program de mese este iarasi o problema. Pentru a te mentine ai nevoie de disciplina in viata ta. Asa ca mananca la aceleasi ore, respectand regulile pe care le-ai invatat. Evita mancarea procesata, glutenul in exces, sucurile, dulciurile, etc. Si nu uita ca fiecare masa ar fi bine sa contina si cruditati (salate, etc). Chiar daca nu mai tii regim.

Organismul tau va avea o dificultate in a se adapta noii siluete, asa ca nu te harzarda. Chiar daca inca ai pofte si metabolismul tau inca nu s-a adaptat, nu-ti fa griji. Organismul tau nu se va da batut, asa ca nu o face nici tu.

Este vital sa arzi din grasime, nu din masa musculara. Asa ca nu neglijati sportul si bucurati-va de noul stil de viata. Cel vechi trebuie sa ramana istorie daca doriti sa va mentineti in forma!

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *