Supa rece de rosii – Gazpacho. Iata cum se prepara!

Daca pana acum nu ai incercat supa rece de rosii poate ca ar fi momentul sa o faci. Nu de alta, dar aceasta reteta originara din Spania are o prospetime aparte. Si o savoare nemaipomenita! Asa ca este momentul sa incerci Gazpacho.

Asa este denumita in Spania si o poti gasi in foarte multe restaurante, avand un scop racoritor, dar si hranitor. Nu degeaba se serveste rece. Este grozava pe timp de vara aceasta supa rece de rosii. Dar desigur ca va fi binevenita in orice sezon.

Nu se serveste rece gheata, dar ideea este sa fie de la frigider. In acest mod va fi si revigoranta, printre altele. Si desigur ca este un super aperitiv.

Supa rece de rosii – cum se prepara?

Este bine de stiut ca rosiile proaspete sunt ideale, dar desigur ca poti folosi rosii obisnuite din comert. Dar daca cunosti pe cineva care sta la tara sau produce astfel de legume, nu te sfii sa cumperi.

Cele ecologice, crescute natural, sunt mult mai gustoase asa ca va merita efortul. Iar frumusetea consta in faptul ca Gazpacho se prepara in doar 15 minute. Asfel nu esti nevoita sa stai prea mult in bucatarie, pentru a o prepara.

Ingrediente

– 800 grame rosii

– o ceapa

– 2 castraveti medii

– 2 catei usturoi

– un ardei capia

– zeama de la jumatate de lamaie

– 4 linguri de ulei vegetal

– o lingura otet balsamic

– oregano, sare, piper, chimion si alte ierburi aromatice, la alegere

Mod de preparare

Va urma procesul de oparire a rosiilor. Asta inseamna ca le vei cresta usor in partea lor intarita, iar cand apa va clocoti, le vei scufunda pentru cateva secunde. Nu mai mult de 3-4 secunde, iar apoi pune rosiile deoparte, pentru a se raci.

Dupa ce s-au racit, ai grija sa le cureti de coaja si taie-le in 2, pe fiecare in parte. Toaca ceapa, ardeiul si castravetele foarte fin si adauga-le peste rosii. Pune totul in blender, inclusiv restul ingredientelor. Adauga sare, piper si alte condimente.

Amesteca bine si bucura-te de o supa fresh, care va merge de minune cu crutoane sau paine prajita!

Supa crema de spanac cu lapte

Ingrediente

– 1 kilogram spanac proaspat

– 2 morcovi

– 1 telina

– 4 cartofi

– 400 ml lapte

– 300 ml smantana de gatit

– ulei de masline

– sare, piper, condimente la alegere

Mod de preparare

In primul rand, se va proceda exact ca la reteta anterioara. Adica vei curata, spala, opari si lasa sa se scurga spanacul (cumparat din piata!). Se vor curata si restul legumelor…vezi reteta completa aici >>>

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.