De ce NU slabesti? Iata principalul motiv

Daca si tu te intrebi deseori de ce nu slabesti, poate ar fi momentul sa descoperi adevarul…Nu de alta, dar acesta este ascuns in obiceiurile noastre zilnice. Atat de simplu este!

Ei bine, acum urmeaza partea mai complicata. In sensul ca oamenii sunt „sclavii” obiceiurilor si tabieturilor. Asa ca nici nu este de mirare de ce nu slabesti.

Daca mananci haotic, nu esti disciplinata, mananci noaptea tarziu si inca gatesti doar retetele bunicii si ale mamei…Este clar de ce nu ai reusit sa ai trupul mult dorit. Si nu este vorba doar despre aspectul fizic, ci si despre sanatate. Suntem suma obiceiurilor noastre, nu uita acest aspect.

De ce NU slabesti? Pentru ca mananci incorect, iar preparatele tale ingrasa

Suna cunoscut, nu-i asa? Ai observat ca oamenii inca se ascund in spatele cuvantului „traditional”? Nu ar fi o problema daca am mai manca si gati si alte mancaruri. In afara de cele pe care le stim de la bunici. Nu este o problema ca mananci sarmale sau ciorba de burta. Dar cand toate retetele si mancarurile preferate contin o gramada de grasimi, este clar de ce nu slabesti.

Multi considera ca au probleme cu metabolismul sau ca nu pot slabi din cauza a varii motive medicale. Nimic mai departe de adevar. Unele persoane nu slabesc pentru ca nu schimba nimic. Daca ai invata sa prepari o salata iceberg cu ton si sa o mananci in loc de o cina copioasa, poti fi sigura ca ai slabi rapid.

Principalul motiv pentru care nu slabesti este constituit de obiceiurile nepotrivite pe care le ai. Mananci pe fond nervos, consumi multe produse animale si mai deloc cruditati. Mananci noaptea tarziu, iar cina este un adevarat festin. Normal ca nu vei slabi, chiar daca vei face sport si te vei mai abtine pe ici, pe colo de la dulciuri sau paine.

Nu este suficient, va fi nevoie sa-ti schimbi modul de viata pentru a avea un trup zvelt si sanatos.

De ce NU slabesti? Mananci prea repede si oricand ai chef

Ti-am spus deja ca disciplina este cheia succesului. Asa ca va fi nevoie sa faci mai mult decat sa-ti schimbi dieta. Va fi necesar sa iti schimbi obiceiurile care te guverneaza de o viata.

Asa ca incepe prin a mesteca mancarea inainte de a o inghiti. Stii la ce ne referim, de cele mai multe ori infulecam mancarea, in dorinta de a ne potoli foamea rapid. Nu este deloc indicat, in special cand vrem sa slabim.

Invata sa mesteci mancarea de multe ori si sa nu te grabesti cand mananci. Asaza-te la masa si bucura-te de aceasta activitate. Vei observa ca atunci cand mananci mai incet si cantitatea de mancare va fi mai mica. Asa ca vei manca mai putin si digestia se va imbunatati.

Mancatul in exces – ce te poate ajuta sa scapi de acest obicei:

1. Condimentele. Poate ca nu stiai, dar condimentele au rolul de a scadea apetitul, in special cele indiene sau asiatice. Vorbim de piperul rosu, scortisoara, turmeric, ghimbir, cardamom si multe altele. Alege tu ce iti place mai mult si adauga-le in mancarea ta. De asemenea, ar fi bine sa consumi mai multe alimente cu fibre, adica: fructe, legume, fasole, seminte de chia sau de in, migdale, etc.

2. Uleiuri esentiale. Ar trebui sa folosesti aceste uleiuri…vezi aici obiceiurile care te fac sa te ingrasi >>>

De ce NU slabesti – gustarile sunt esentiale

Doar in acest mod vei scapa de mancatul haotic si la orice ora din zi si din noapte. Dupa micul dejun ( care este obligatoriu, apropo) este indicat sa mai iei o gustare inainte de pranz.

Fie ca vorbim de un iaurt degresat, o mana de migdale, un fruct, etc este important sa nu sari peste cele 2 gustari ale zilei. Desigur, nu manca chispuri sau covrigei, pe post de gustare. Asigura-te ca este ceva sanatos si nutritiv.

Doar in acest mod vei rezista in fata tentatiilor de tot felul.

Daca vrei desert, nu uita ca si ciocolata neagra este unul dintre ele. De asemenea, poti consuma un baton de cereale sau zmeura cu putina miere sau sirop de artar. Deserturile sunt permise in dieta de slabire, atat timp cat sunt sanatoase.

Pentru a slabi, renunta la obiceiurile zilnice, consuma multe fructe si legume proaspete, mananca portii mai mici de mancare si nu uita sa faci sport. Doar in acest mod vei reusi, adica atunci cand vei schimba mai multe lucruri, succes!

4.93/5 (14)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *