Cum sa scapi de pofte? Iata ce poti face

Vrei sa stii cum sa scapi de pofte fara prea multe batai de cap? Vei afla imediat ce poti face, in special ca nu este nimic atat de complicat pe cat pare. De cele mai multe ori este vorba despre obiceiurile nesanatoase care ne fac sclavii unor obiceiuri nesanatoase si nocive.

Asa ca astazi vom afla cum sa scapi de pofte intr-o maniera facila si usor de aplicat, in special daca esti o persoana disciplinata. Ai observat ca in unele momente este usor sa spui „nu” unui obicei periculos, iar in secunda urmatoare poate fi aproape imposibil sa refuzi?

Studiile in domeniu arata ca acest lucru se petrece din cauza faptului ca incerci sa faci prea multe lucruri in acelasi timp…Suna ciudat? Vei afla despre ce este vorba imediat.

Cum sa scapi de pofte? Concentreaza-te asupra unui singur lucru

Poftele sunt greu de ignorat, fara doar si poate, dar totul devine mult mai greu in momentul in care incercam sa facem o mie de lucruri in acelasi timp. Asa ca, atunci cand mananci, respecta acest moment si nu mai da importanta altor lucruri. In general, este indicat sa facem mai putine lucruri in acelasi timp, pentru a nu ne crea frustrari.

Asadar, atunci cand esti la birou si incerci sa faci o mie de lucruri simultan..nu va fi deloc de ajutor, garantat! Te va face fie sa rontai mereu, fie sa nu te poti abtine de la felia de tort sau de la pizza comandata de colegi. Desigur ca pot fi controlate si in acele momente, dar mult mai greu.

Cum sa scapi de pofte? Incearca sa fii in momentul prezent si sa nu te suprasoliciti. De aceea uneori simti nevoia de a te „recompensa.” Asa ca fii mai atenta la aceste detalii si ai grija de tine, s-ar putea sa nici nu iti dai seama ca ti-ai creat anumite obiceiuri nocive.

Muta-ti atentia. Adica, daca tot ce faci este sa te gandesti la acea prajitura care-ti place foarte mult, este clar momentul sa schimbi focusul. Ce ar fi sa iti faci un ceai sau sa bei o cafea fara zahar? De asemenea, fructele au rolul de a suprima pofta de dulce, mai repede decat ai crede.

Cum sa scapi de pofte? Iata ce poti face de acum incolo

Mananca mai sanatos. Este foarte important sa ai o nutritie mai buna daca vrei sa vezi rezultate pe masura asteptarilor. De exemplu, iti poti gasi gustari care sa iti fie plac, adica sanatoase si hranitoare. In acest mod, vei avea parte de ceva savuros, dar cu mai putine calorii sau grasimi.

Ia micul dejun. O decizie extrem de inteleapta, in special daca vrei sa iti scada apetitul pentru chestii nesanatoase. Da, este cat se poate de adevarat ca, atat timp cat vei servi un mic dejun nutritiv si hranitor, nu vei mai avea chef sa mananci chipsuri, dulciuri sau alte „minunatii” de acest gen. Poti consuma chiar si o felie de pui la gratar, o omleta sau chiar mancare gatita de orice fel. In caz ca nu ai timp sa prepari ceva chiar de la prima ora. Si nu uita sa bei apa plata pe stomacul gol, face minuni.

Dormi mai mult. Cel mai bine ar fi sa te odihnesti cel putin 7-8 ore pe noapte, asa ca nu neglija acest aspect atat de important. Poate ca nu stiai, dar cei care dorm putin si sunt mereu stresati au tendinta de a manca mai mult si mai nesanatos. Asa ca asigura-te ca dormi suficient. Cum sa scapi de pofte? Avand o viata mai ordonata si mai sanatoasa, din toate punctele de vedere.

Nu te refugia in mancare. Multi oameni au aceasta problema, avand senzatia ca daca vor manca ceva bun se vor simti mai bine. Desigur ca acest lucru este doar o iluzie si nu va dura mai mult de cateva minute. Asa ca invata sa cultivi placeri reale, care iti vor stimula simturile in adevaratul sens al cuvantului. Da-ti voie sa ai o viata plina de momente frumoase si bucurii. Si vei vedea cum vei scapa de poftele culinare nepotrivite!

4.85/5 (13)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *