Trei zile de post negru: de ce este bine sa nu mananci 72 de ore

Poate ca ai mai auzit ca te poti vindeca de boli daca nu mananci o perioada, iar trei zile de post negru pot face minuni pentru organism. Conform unor cercetatori americani, se pare ca postul ajuta la regenerarea in intregime a sistemului imunitar.

De mult timp este disputata aceasta chestiune, daca postul este benefic sau nu. Pe de-o parte, anumiti specialisti admira beneficiile pe care le poti avea daca postesti. Vei reusi sa slabesti, vei normaliza nivelul insulinei, vei scadea numarul trigliceridelor si vei preveni imbatranirea prematura. Exista mai multe moduri de a posti, de la postul intermitent la cele trei zile de post negru. Desigur ca fiecare are beneficiile sale.

Un lucru este clar, nu uita sa bei apa cand tii post negru, nu te lua dupa preotii care sustin ca nu este indicat. Din contra, doar asa te poti hidtrata si vei face fata cu succes provocarii.

Desigur ca la polul opus exista si medici care sunt impotriva postului, spunand ca nu este decat un trend al momentului si poate duce la probleme de sanatate. Acestia considera ca dupa trei zile de post negru persoana in cauza va manca si mai mult, asa ca va incepe sa experimenteze si probleme cu digestia.

Sa fie oare asa?

Ei bine, un grup de cercetatori de la Universitatea California de Sud are cu totul alta parere. Echipa a facut mai multe teste si a observat ca, atunci cand se tine post negru, intre 2-4 zile in decurs de 6 luni, rezultatele sunt uimitoare.

In acest interval de timp cat au facut teste, specialistii au observat anumite schimbari incredibile. De exemplu, au observat ca participantii au experimentat o diminuare semnificativa a enzimei PKA, un hormon care duce la cresterea riscului de a face cancer.

Iar asta nu este tot. Subiectii care au postit aveau un sistem imunitar aproape in intregime regenerat. Profesorul Valter Longo, unul dintre realizatorii studiului a observat ca, atunci cand nu mancam, organismul incepe sa foloseasca glucoza, grasimile si cetonele de rezerva. De asemenea, sunt distruse multe dintre globulele albe, ceea ce poate fi ciudat, in prima faza. De fapt, pierderea globulelor albe a dus la regenerarea sistemului, iar organismul a creat celule noi, ca urmare a postului.

Profesorul Valter Longo explica: „Atunci cant tii trei zile de post negru, de exemplu, organismul va incepe sa economiseasca energia, asa ca va incepe sa recicleze toate acele celule imune de care nu are nevoie, in special cele care sunt deja distruse.” In concluzie, cei care tin post negru pret de 72 de ore, urmat de o dieta sanatoasa, se vor alege cu un sistem imunitar nou si sanatos.

Impresionant nu-i asa? De mult timp se cunosc beneficiile postului, doar ca putini se mai incumeta sa faca acest „experiment”, in ziua de astazi.

 

Trei zile de post negru – o metoda de vindecare

 

Desigur ca specialistii inca testeaza aceasta posibilitate, dar daca te numeri printre cei care sufera din cauza unor boli cronice, nu ar fi rau sa incerci si aceasta varianta de vindecare. Specialistii care au condus studiul au atras atentia si asupra chimioterapiei, mentionand ca cei care au apelat la acest tratament ar trebui sa posteasca. In acest fel vor reusi sa regenereze sistemul imunitar.

De cand cu explozia cancerului si a bolilor cardiace, exista tot mai multi medici naturopati care recomanda terapiile alternative. Dieta joaca un rol cheie, miscarea si exercitiile fizice, eliberarea stresului. Cine vrea o viata sanatoasa trebuie sa aiba in vedere acesti factori.

Incearca trei zile de post negru chiar daca esti perfect sanatoasa si regenereaza-ti sistemul imunitar mai repede decat ai crede.

 

4.78/5 (32)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *