Slabesti cand dormi! Ce spune un studiu

Este cat se poate de adevarat, slabesti cand dormi, in special atunci cand tragi un pui de somn la pranz, arata cele mai recente studii in domeniu. Cum este posibil? De ce este bine sa dormi la pranz? De ce este atat de eficienta aceasta actiune? Ei bine, astazi vei afla cum slabesti cand dormi si ce este de facut pentru a da roade.

Asadar, spaniolii stiu ei ce stiu atunci cand opresc totul la amiaza pentru a-si face siesta. Studiile mai arata ca cine nu doarme suficient va lua in greutate, asa ca un pui de somn este esential. Atentie: cercetatorii au mai remarcat ca cei care nu se odihnesc pot face chiar si diabet, pe fondul oboselii. Iar asta nu este tot. Siesta te poate ajuta sa ai si o viata mai lunga si o stare de spirit mai buna.

Asa ca haide sa aflam mai multe despre acest studiu neasteptat.

Slabesti cand dormi?! Cum se explica

Un studiu realizat in 2007 la Universitatea Harvard, USA a urmarit obiceiurile a mai bine de 23.000 de oameni pe parcursul a 6 ani. Se pare ca nu doar vinul si uleiul de masline sunt „responsabile” pentru longevitatea celor care traiesc in zona mediteraneana. Dimitrios Trichopoulos, conducatorul studiului a declarat ca siesta este fundamentala pentru a avea o viata mai sanatoasa. „Veti preveni bolile de inima si colesterolul marit, in acest mod,” declara specialistul.

Studiul a relevat ca o sieta de 30 de minute, cel putin de 3 ori pe saptamana va conduce la diminuarea riscului cu 37% (!!!) de a face atac de cord sau alte afectiuni similare. Un pui de somn poate fi la fel de eficient ca o dieta alimentara sanatoasa sau exercitiile fizice.

Din pacate, este cale lunga pana cand siesta va putea fi pusa in aplicare, avand in vedere programul de munca.

De ce slabesti cand dormi si ce legatura are studiul cu aceasta chestiune? Alt studiu recent realizat tot la Harvard a mai aratat ca cei care dorm la pranz ard cu pana la 10% mai multe calorii. De ce? Pentru ca cea mai propice perioada de ardere a grasimilor se intampla dupa-amiaza si seara.

„Faptul ca poti arde mai multe calorii facand aceleasi lucruri, dar la ore diferite ne-a suprins foarte mult,” a declarat Kirsi-Marja Zitting, autorul acestui studiu.

Slabesti cand dormi – iata cand sa faci sport!

Asadar, daca nu ai timp sa dormi la pranz cel mai bine ar fi sa iti planifici activitatile fizice in timpul serii sau dupa-amiezii. Se pare ca vor avea o eficacitate crescuta. Un pui de somn la pranz ar putea face minuni si in ceea ce priveste tensiunea, aceasta ar putea fi diminuata in cazul celor care se odihnesc mai bine.

Da, slabesti cand dormi si te poti vindeca in timpul somnului, doar ca pana atunci s-ar putea sa fie nevoie de multa rabdare. Nu de alta, dar in foarte putine tari din lume oamenii au aceasta sansa.

Suntem obisnuiti sa mancam pe fuga si sa facem totul in graba, asa ca s-ar putea sa fie nevoie sa ne intoarcem la origini. Invata-i pe cei mici sa doarma la pranz si nu uita sa te bucuri si tu de acest rasfat, de cate ori ai ocazia.

4.84/5 (37)

Va rugam sa evaluati acest articol

Un comentariu la „Slabesti cand dormi! Ce spune un studiu

  • 17 aprilie 2020 la 15:54
    Permalink

    IMI PLACE FOARTE MULT SA VA URMAREC .

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *