Plante care te ajuta sa dormi – ce ar trebui sa ai in dormitor

Daca ai probleme cu somnul, sigur vei vrea sa stii care sunt acele plante care te ajuta sa dormi, mai ales ca acestea vor avea efecte pe termen lung. Iar tu nu va trebui sa mai apelezi la somnifere sau alte medicamente specializate.

Asa ca, daca esti o admiratoare a plantelor si a florilor in general, cu siguranta iti va face placere sa le ai in dormitor pe cele care vor fi prezentate in lista de astazi.

De multe ori abia astepti sa te relaxezi, dupa o zi lunga petrecuta la birou, dar din motive care nu tin de tine, stai treaza. Ore intregi, de multe ori. Fara nicio explicatie. Ei bine, daca faci parte din aceasta categorie, acele plante care te ajuta sa dormi vor fi ca un miracol. Desigur ca poti incerca cu multe alte lucruri, dar ar fi bine sa incepi cu ceva atat de simplu.

Daca vei asculta muzica sau vei citi o carte poate va fi la fel de relaxant, daca nu ai incercat deja.

 

Care sunt acele plante care te ajuta sa dormi?

1. Lavanda. Poate ai mai auzit deja, aceasta planta chiar are efecte calmante. Nu te scapa doar de molii, asa cum se stia in copilarie. Te va ajuta sa te relaxezi si sa scazi tensiunea. De asemenea, arata foarte bine din punct de vedere estetic. Asa ca achizitioneaza-ti una cat mai repede si vezi ce efecte va avea.

De altfel functioneaza si uleiurile esentiale de lavanda, avand proprietati similare. Din pacate sunt foarte parfumate si s-ar putea sa te deranjeze.

2. Iasomie. Parfumul acestei flori de culoare alba te va imbata de placere si te va ajuta sa cresti calitatea somnului. De asemenea, iti va ridica moralul si te va ajuta sa reduci stresul din viata ta. Si ceaiul de iasomie este minunat pentru un somn mai placut.

3. Planta-paianjen. Cunoscuta si ca „Voalul miresei”, aceasta planta curgatoare va purifica aerul si il va curata de chimicalele care-l incarca. Cum ar formaldehidele. Cu siguranta este una dintre acele plante care te va ajuta sa dormi in liniste.

4. Rozmarin. Poti folosi aceasta planta ca sa prepari mancare, dar nu este buna doar la preparatele italiene. De asemenea te poate ajuta sa ai un somn mai bun. Iti va imbunatati si memoria, asa ca nu o evita.

5. Limba soacrei. Nu te lasa intimidata de nume. Este o optiune excelenta pentru dormitor si unde mai pui ca iti va purifica aerul rapid. Este o planta estetica, asa ca iti va infrumuseta camera. Este recomandata si celor care sufera de astm.

6. Iedera. Desigur, nu o vei lasa sa se intinda prea mult, dar o poti pune si in interiorul casei pentru a purifica aerul. De asemenea, te poate ajuta sa scapi si de anumite alergii.

7. Gardenie. Face parte dintre acele plante care te ajuta sa dormi si va arata grozav in dormitor. Asa ca nu mai sta pe ganduri si achizitioneaza una.

8. Aloe Vera. Este o planta minunata pentru sanatate si te poate ajuta si in tratamentele de infrumusetare. Va limpezi aerul si vei avea un somn odihnitor.

9. Valeriana. Este un remediu excelent de a trata insomnia si de a te face sa te simti relaxata.

Plante care te ajuta sa dormi – alege cel putin una pentru dormitorul tau!

Pe langa faptul ca aerul din camera ta va deveni mult mai calitativ, poti fi sigura ca somnul, dar si tensiunea arteriala vor fi imbunatatite vizibil. Asa ca nu te sfii si alege una dintre plantele de mai sus pentru dormitorul tau.

Bambusul sau cactusii sunt alte optiuni foarte bune pentru cei care vor sa aiba o planta in dormitor.

 

4.93/5 (14)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *