Curentul spiritual sau New Age. Ce ar trebui sa stii

Evolutia spirituala sau curentul spiritual New Age sunt subiecte abordate deseori in societatea actuala, iar oamenii sunt din ce in ce mai interesati de ascensiunea lor. Si nu vorbim aici de cea fizica, ci spirituala. Din ce in ce mai multi incep sa fie curiosi si doresc sa afle mai multe despre originea sufletului.

Si nici nu este de mirare. Intr-o societate sufocata de consumerism, putere si bani, era cazul sa existe si oameni interesati de alte valori. Din pacate, acestia sunt mai putini la numar decat te-ai fi asteptat, iar ceilalti considera ca cei care abordeaza o astfel de gandire sunt ciudati. Nu de putine ori cei care vor sa aspire si la alte lucruri decat faima sau averile sunt luati in ras.

Curentul New Age a inceput tocmai ca un manifest la adresa acestei situatii, entuziastii dorind sa le readuca aminte tuturor ca adevaratele valori sunt iubirea si armonia. New Age a inceput prin anii 1920-1930, in lumea moderna, dar bazele sale au fost puse in 1875, de catre Societatea Teosofica.

Adeptii New Age, interesati de curentul spiritual si propria evolutie sunt atrasi de traditiile mistice, samanism, Cabala, yoga, budism.
Cel mai important pentru acestia este sa isi asculte propria intuitie, fiind invatati sa-si urmeze vocea sufletului…

Curentul spiritual sau New Age – tu esti o fiinta „spirituala”?

Din ce in ce mai multi oameni au inceput sa calatoreasca in Asia. India nu mai este o destinatie indepartata. Ba chiar din contra. Cei care vor sa afle mai multe despre sufletul lor aleg aceasta destinatie mistica. Si de unde poti afla mai multe despre yoga sau dieta vegetariana? Ashram-urile indiene au devenit locuri de pelerinaj, iar cei interesati asteapta luni intregi pentru a petrece cateva zile intr-un astfel de lacas. In aceste centre merg sa mediteze si sa se regaseasca pe sine.

Curentul spiritual i-a invaluit pe acestia, iar yoga a a devenit un mod de viata. In aceste ashram-uri vei gasi invatati care te vor ajuta sa aprofundezi aceste tehnici. Si iti vor spune care este filozofia lor vizavi de misiunea spirituala a fiecaruia.

Asa ca, daca vrei sa afli mai multe despre tine, o calatorie initiatica in India ar putea fi raspunsul. Dar la fel de potrivita ar putea fi si o calatorie in Peru. Sigur ai auzit de faimosii shamani, care promit sa te ajute sa intelegi mai bine sensul vietii.

Ajunsi in jungla amazoniana, oamenii sunt indrumati sa consume tot felul de plante cu puteri supranaturale, pentru a intelege mai bine propria experienta. Majoritatea se intorc schimbati de pe aceste meleaguri si declara ca totul a capatat alt sens acum.

Daca esti atras de China, poti studia si invata despre budism chiar de la maestrii lor. Mai putini sunt cei care aleg aceasta destinatie, dar poti sa fii sigura ca si budismul te poate ajuta sa te intelegi mai bine.

Ramane la latitudinea ta sa observi ce ti se potriveste cel mai bine. Asta daca esti intr-adevar atras de curentul spiritual al zilelor noastre.

Curentul spiritual sau New Age – tu ce alegi?

 

Chiar daca nu ai inceput inca sa practici yoga sau meditatia, un lucru este cert: prea mult se pune accent pe material si prea putin pe spiritual.

Sigur ai observat si tu aceste aspecte. In trecut oamenii erau mai apropiati si se cunosteau mai bine, dar in ultima vreme, totul s-a schimbat.

Tehnologia a inceput sa ne controleze viata, iar lumea virtuala pare sa fie mai importanta ca orice. Intrebarea este: unde se va ajunge si ce putem face pentru a echilibra progresul tehnologic si a ne readuce aminte ce inseamna cu adevarat sa traiesti?

 

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *