Seminte de chia si lamaie: combinatia perfecta pentru un abdomen plat

Toate femeile isi doresc sa fie in forma, in special in apropierea sezonului cald, asa ca este momentul sa incerci combinatia ideala care te va ajuta sa slabesti: seminte de chia si lamaie.

Poate la prima vedere pare ca cele doua alimente nu au nimic in comun, doar ca atunci cand se „unesc” pot face minuni, in sensul ca te pot ajuta sa scapi de acea grasime nedorita de pe abdomen.

De lamaie cu siguranta ai mai auzit ca este indicata in curele de slabire, si nici nu este de mirare, avand in vedere cate proprietati spectaculoase are, atunci cand este folosita corect. Un extraordinar detoxifiant, lamaia este saraca in calorii si are capacitatea de a arde grasimea din locurile nedorite.

Pe langa acest aspect, lamaia ajuta mult si procesul digestiei, fiind indicat sa bei sucul unei lamai, impreuna cu un pahar de apa calduta, dupa masa principala, in special. Mai este foarte buna pentru eliminarea mirosului de alcool, a halenei si are rol curativ in tratarea eczemelor.

Seminte de chia, secretul unei siluete perfecte?

In caz ca nu stiai, aceste seminte de chia isi au originea in Mexic si Guatemala, cultivarea acestei plante din familia laminaceelor fiind intrerupta sute de ani. Insa astazi, cultivarea acesteia s-a reluat, iar tu ai un aliment in plus care te poate ajuta sa scapi de senzatia de foame si sa slabesti sanatos.

Desi putin mediatizate, aceste seminte de chia te pot ajuta sa ai o dieta sanatoasa, chiar si atunci esti la regim de slabire. In momentul in care sunt consumate, semintele se umfla in stomac, creand acea senzatia de satietate dupa care tanjim. Se digera foarte ajutor si pot fi amestecate aproape cu orice aliment, gustul semintelor de chia fiind mai degraba neutru.

Asadar, daca vei consuma seminte de chia, de aproximativ 3-4 ori pe saptamana, vei observa rapid beneficiile, iar tu iti vei lua portia de fibre, proteine, omega 3, vitamine, minerale si antioxidanti.

Este indicat sa iei una sau doua lingurite de seminte, impreuna cu lichide de exemplu, acestea marindu-si volumul considerabil. Au un indice glicemic mic, asa ca sunt recomandate chiar si persoanelor care sufera de diabet, de exemplu.

Dar, special pentru tine, prezentam o reteta de seminte cu chia si lamaie, cu care vei reusi sa arzi grasimea de pe abdomen:

De ce ai nevoie?

– zeama de la o lamaie potrivita
– o lingura de miere naturala (ecologica, daca este posibil)
– un pahar si jumatate de apa plata
– o lingura (rasa) de seminte chia

Cum se prepara amestecul de seminte de chia si lamaie?

– in primul rand, se vor lasa semintele in apa, timp de aproximativ o ora
– dupa ce trece acest interval de timp, se adauga zeama de la o lamaie peste seminte si apa si se pune totul in blender
– se poate adauga miere la final

Acest amestec se bea pe stomacul gol, dimineata, pana incep sa apara rezultatele. Desigur, este bine sa urmezi o dieta sanatoasa in acest rastimp si sa nu omiti sa faci miscare.

4.63/5 (8)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *