Combinarea alimentelor: ce trebuie sa mananci, la fiecare masa

Probabil stii deja ca este foarte important sa mananci corect la fiecare masa pentru a-ti pastra silueta si sanatatea, iar combinarea alimentelor este vitala, in acest sens.

Practic, este foarte bine sa stii cum sa combini mancarurile pe care le mananci pentru a-ti face bine si a avea grija de tine.

Conform specialistilor, iata care ar fi cele 3 „porunci” atunci cand vorbim despre combinarea alimentelor:

1. Nu se combina proteinele cu amidonul, la aceeasi masa. Daca se vor consuma in acest fel, nu vor face altceva decat sa elimine procesul corect al digestiei. Pentru a avea grija de trupul tau, asigura-te ca exista cel putin doua ore intre mesele cu proteine si cele cu amidon.

2. Fara fructe si legume la un loc. La fel ca si amidonul, fructele contin zahararuri, care nu se digera atat de repede cum se crede, mai ales atunci cand sunt in combinatia gresita. De evitat aceasta greseala, este bine ca fructele sa se consume inainte de masa.

3. Este esential sa nu se manance desert imediat dupa masa. Cand faci acest lucru, poti fi sigura ca desertul ramane „captiv” in stomacul tau, alaturi de celelalte mancaruri, unde incepe sa se descompuna deoarece nu este digerat corect.

Combinarea alimentelor: cum si cand sa le consumi corect

Conform Dr. Pickering, un medic prezentat de celebrul Joseph Mercola, in cadrul site-ului sau, este indicat sa mananci in urmatorul fel:

 – la masa de dimineata: mancarurile cel mai putin concentrate, in mare cantitate. Alegerea ideala sunt fructele
 – la masa de pranz: mancaruri mai complexe, dar intr-o cantitate mai mica fata de masa de dimineata. Alegerea ideala: alimente pe baza de carbohidrati „sanatosi” (poti opta pentru paste integrale, orez integral, etc, cu legume, peste)
– la masa de seara: mancaruri concentrate, dar in cea mai mica proportie, fata de mesele anterioare. Alegerea ideala: proteinele

Asadar, combinarea alimentelor nu este o chestiune atat de grea, daca vei acorda atentia necesara. Este vital sa ai un corp sanatos, pentru a elimina toxinele, iar in acest caz, sistemul digestiv joaca un rol cheie. Daca vei alege sa combini „inteligent” alimentele, cu siguranta iti vei ajuta trupul sa functioneze intr-un mod corespunzator.

Nu uita sa respecti proportiile: cel mai mult se mananca dimineata, iar cel mai putin seara. Axeaza-te pe mancaruri bogate in nutrienti, vitamine si antioxidanti, acestea fiind foarte importante atunci cand vorbim de combinarea alimentelor.

Sfat: Nu exagera cu fructele acide (portocale, lamai, etc) si tine minte ca acestea pot fi aliatul tau in cadrul procesului de slabire, atat timp cat le mananci dimineata sau ca gustare.

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *