Superalimente: ce sa mananci ca sa iti mentii silueta si sanatatea

Asa cum probabil ai auzit pana acum, exista o serie de mancaruri, considerate superalimente, gratie proprietatilor remarcabile pe care le au asupra corpului nostru.

In afara de efectele curative pe care le pot avea asupra organismului, alimentele pe care urmeaza sa le detaliem au capacitatea de a ne sustine in timpul unui proces de slabire. Acestea te vor ajuta sa te detoxifici, ceea ce probabil va conduce si la o scadere usoara in greutate.

Daca le vei consuma regulat si vei face si miscare, probabil ca vor fi elementele cheie in dieta ta, de zi cu zi.

Despre ce superalimente este vorba?

1. Avocado. Nu este nevoie sa fii vegetariana ca sa ii apreciezi proprietatile, acesta fiind un aliment foarte sanatos. Grasimile continute de avocado sunt benefice sanatatii, iar acesta are si capacitatea de a ne ajuta sa asimilam mai usor nutrientii din mancarea pe care o consumam. De asemenea, contine componente care distrug celulele canceroase din interiorul gurii. Deoarece ne ajuta sa asimilam nutrienti, nu vom mai fi tentati sa mancam in exces, ceea ce va sustine procesul de slabire si detoxifiere. Ceea ce este interesant este ca poti pregati atat deserturi cat si mancaruri sarate cu ajutorul acestui fruct, tocmai de aceea avocado este unul dintre superalimente.

Sfat: Daca ai de gand sa cumperi mai multi avocado, asigura-te ca ii depozitezi in frigider, in special daca sunt foarte copti.

2. Broccoli. Studiile arata ca aceasta leguma din familia cruciferelor este cu adevarat miraculoasa, in contextul in care contine o gramada de nutrienti, cum ar fi fibrele, de exemplu. Odata consumat, broccoli ne va conferi acea stare de satietate dupa care tanjim, ferindu-ne si de boli precum artrita, cancerul, bolile de inima, etc.

Ce alte proprietati miraculoase mai are aceasta leguma?

– inhiba retentia grasimii corporale
 – mentine sanatatea muschilor
 – contine vitamine esentiale, precum A, B2 si acid folic

Daca vrei sa profiti la maxim de proprietatile acestui crucifer, consuma-l cat mai aproape de starea sa naturala. Cel mai bine este sa il lasi in apa clocotita pentru aproximativ 30 de secunde, dupa care il poti consuma.

3. Fructe de padure. Unele dintre cele mai placute superalimente, avand in vedere gustul aromat si faptul ca sunt pline de vitamine, minerale si micronutrienti, care favorizeaza o stare optima de sanatate. Consumate dimineata, in combinatie cu cereale sau lapte de caju, migdale, etc te vor ajuta sa te mentii in forma.
Apropo, stiai ca fructele si cerealele sunt cel mai bun mic dejun, in cazul celor care vor sa slabeasca? Nici nu este de mirare, continutul ridicat de fibre te va ajuta sa ai un tranzit sanatos, asa ca digestia ta va fi sustinuta. Fructele de padure contin antioxidanti care te vor ajuta in lupta impotriva inflamatiilor din corp. Unii dintre cei mai importanti antioxidanti continuti de acestea sunt: flavonoizii si resveratrolul, avand un rol esential in corp.

Asa ca opteaza pentru capsuni, afine, mure sau merisoare, sunt foarte eficiente si cele inghetate. Poti prepara oricand un smoothie din banane, fructe de padure si putina miere, aceasta fiind o gustare sanatoasa, care te va ajuta sa te mentii in forma.

Asadar, daca ai hotarat ca e vremea sa pierzi cateva kilograme si sa iti imbunatatesti sanatatea, opteaza sa introduci in dieta ta aceste superalimente, care iti vor imbunatati regimul de viata.

 

5/5 (6)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *