Dieta vikingilor este regimul de slabire favorit, in 2018

Daca te gandeai ce regim de slabire sa mai incerci, venim noi cu solutia si iti propunem dieta vikingilor, care a avut un real succes in 2018, spun specialistii.

Dieta a aparut inca din 2004, cand Rene Redzepi si Claus Meyer au ajuns la concluzia ca alimentele procesate, pline de chimicale, fainoasele si dulciurile nu reprezinta un regim alimentar sanatos. Cei doi creatori ai dietei au vrut sa traga un semnal de alarma. Intr-o lume in care fast-foodul este considerat o sursa de hranire optima, este momentul ca cineva sa ia masuri.

Daca dieta vegetariana sau cea vegana sunt mult prea stricte pentru tine, astazi iti vom propune o varianta mai usoara: dieta vikingilor. Vei intelege imediat ca acest regim de slabire este mai mult decat prietenos, avand in vedere ca vei putea consuma multe alimente sanatoase si minunate.

Despre ce produse vorbim? Ei bine, cei doi recomanda produsele ecologice, in primul rand. Vorbim de lactate, fructe si legume de sezon, precum si carne ecologica. Adica, pe romaneste, animale crescute in curte. Acestea nu au antibiotice, precum si alte chimicale, asa ca sunt pline de nutrienti, exact ceea ce are nevoie organismul tau.

Dar haide sa vedem ce presupune efectiv dieta anului 2018.

Dieta vikingilor – ce trebuie sa faci pentru a avea un trup de invidiat

 

Dupa cum am mentionat la inceputul articolului, dieta vikingilor ar putea fi neplacut pentru unii dintre noi, in special ca va trebui sa faci anumite schimbari. De exemplu, va trebui sa elimini din alimentatia ta fainoasele, cerealele rafinate, mamaliga, dar si alimentele procesate. Cel putin pentru o perioada.

Este firesc sa fie asa. Daca nu vei face o schimbare majora in regimul tau zilnic, nu se va intampla mare lucru. Desigur ca este indicat sa bei apa cu lamaie de dimineata sau sa pui ghimbir in ceai. Dar daca acesta este singurul efort pe care il faci pentru a avea silueta visurilor tale, te anuntam ca nu este suficient.

Este nevoie sa faci mai mult de atat. O schimbare radicala este binevenita, in acest sens. Asadar, in aceasta dieta vei consuma si alimente mai…ciudate, pentru necunoscatori. Vorbim de alge sau fructe de mare, de exemplu. Initiatorii dietei si-au propus sa se apropie mai mult de natura si ce ne ofera aceasta. Tocmai de aceea recomanda consumul de produse mai putin mediatizate. Urzicile si fulgii de secara sunt alte alimente recomandate cu caldura.

 

Dieta vikingilor – ce trebuie avut in vedere:

– se va consuma o cantitate generoasa de legume si „verzituri”. Vorbim de urzici, leurda, loboda, etc.
– se recomanda cu precadere consumul de peste si fructe de mare, mai putin restul tipurilor de carne
– carne provenita de la animalele crescute in ferme de factura ecologica, daca este posibil
– se vor consuma: cereale integrale, fructe de livada, fructe de padure, legume, seminte, nuci, (crude si nesarate)
– intr-o saptamana, 3 mese vor fi cu carne ( ecologica, daca se poate), 2 mese cu fructe de mare, iar celalalte 2 mese vor fi vegetariene

Recomandam un consum sporit de legume si leguminoase.

 

Pentru a-ti face o idee, iata cum ar trebui sa arate meniul pentru o zi, in dieta vikingilor:

Micul dejun: cereale integrale cu afine si lapte vegetal ( sau animal, dar ecologic). O banana si o cafea organica
Pranz: supa crema de linte, piept de pui la cuptor cu orez brun si legume, plus o salata verde
Seara: budinca de chia, asezonata cu capsune si nuci

Nu suna chiar asa rau, nu-i asa? Ca gustare, mai poti consuma un smoothie de fructe de sezon, o mana de migdale, un iaurt ecologic sau o felie de cascaval natur.

Dieta vikingilor – pentru o sanatate de fier

Este clar ca daca vei manca in acest fel vei slabi, iar asta nu este tot. Sistemul tau imunitar va fi mai puternic ca oricand, iar tu te vei simti mai bine.

Daca vrei sa consumi un desert savuros, opteaza pentru o portie de clatite homemade. Foloseste faina integrala si oua ecologice. Umple clatitele cu nuci si miere. Vei ramane uimita de savoarea acestora. Le poti consuma chiar la micul dejun, in weekend, alaturi de o cafea minunata.

Nu uita sa bei apa din belsug, in jur de 8 pahare pe zi, si sa faci sport, macar de 3 ori pe saptamana. Succes!

 

4.29/5 (7)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *