Dieta Curcubeu. Cum sa ai un trup de invidiat?

Daca si tu vrei sa iti pregatesti silueta pentru vara, atunci dieta Curcubeu poate fi o idee excelenta. In special ca in aceste zile vei manca foarte…colorat si variat.

Dupa cum stii, fructele si legumele sunt esentiale in procesul de slabire, asa ca in aceasta perioada vei consuma din abundenta. Evident ca va fi o schimbare destul de mare, in special daca nu esti obisnuita sa mananci atat de multe cruditati. Dar dieta Curcubeu vine cu multe beneficii, avand in vedere ca te va ajuta sa purifici corpul.

Bineinteles ca in aceasta perioada in care vei consuma multe fructe si legume, vei deborda de energie si vei avea o cu totul alta perspectiva asupra vietii.

Cum vor decurge cele 7 zile de dieta? Vom descoperi imediat.

Dieta Curcubeu – ce trebuie sa stii?

Ei bine, in primul rand trebuie sa stii ca ideea principala pe care se bazeaza acest regim consta in faptul ca trebuie sa mancam cat mai colorat. De ce? Pentru ca in functie de culorile lor, fructele si legumele contin diferiti nutrienti, vitamine si minerale. Asa ca este important sa le variem pentru a fi sigure ca avem parte de antioxidantii si fitochimicalele necesare pentru a ne purifica.

Evident ca este indicat sa mancam multe fructe si legume oricum, chiar si atunci cand nu urmam dieta Curcubeu. Specialistii sunt de parere ca ar trebui sa consumam cel putin 5 portii de fructe si legume pe zi. Si mai multe chiar daca se poate, poti sa fii sigura ca sunt binevenite.

De asemenea, vei reusi sa intaresti sistemul imunitar si vei preveni cu succes bolile de inima, cancer, diabet, etc. Nutritia joaca un rol cheie atunci cand vorbim despre preventie.

Dieta Curcubeu – ce vei manca si exemple de meniu

Desigur ca vei manca din toate fructele si legumele, in aceasta perioada de 7 zile. Ca sa iti faci o idee iti mentionam ce ai putea sa mananci.

Este vorba despre:

Alimentele rosii – ardei capia, mere, rosii, capsune, zmeura, fasole rosie, linte rosie, orez brun

Alimente verzi: kiwi, salata verde, castraveti, ardei, spanac, mazare, dovlecel, avocado

Alimente galbene: mango, lamaie, papaya, fasole, ananas, omleta, cartofi, banane, pere

Alimente mov: struguri, afine, mure, vinete, somon

Exemplu de meniu

Ziua 1

Mic dejun – omleta dintr-un ou, 2 rondele de orez brun, 2 felii de mango

Gustare – o mandarina

Pranz – smoothie de banane si pere

Gustare – cateva felii de ananas, un ceai

Cina – cartofi la cuptor si somon, stropeste cu suc de lamaie

Ziua 2

Mic dejun – un ou ochi, salata de ardei capia si rosii

Gustare – o mana de zmeura

Pranz – mancare de fasole rosie

Gustare – cateva capsuni

Cina – paste din linte rosie cu dovlecei, sos de rosii

Dupa cum vezi, am incercat sa realizam meniul in functie de culorile date. Iti recomandam sa nu mananci prea multa carne in aceste zile, chiar deloc daca reusesti. Orienteaza-te dupa lista de alimente de mai sus si creeaza meniuri interesante si variate. Poti adauga si alte fructe si legume, in functie de preferintele fiecaruia. Rezuma-te la portii mici si nu manca pe saturate.

Evident, daca stii ca ai probleme de sanatate consulta un medic inainte de a urma dieta de astazi. Avand in vedere ca cele 7 zile sunt destul de restrictive, poti sa scurtezi sau sa adaptezi dieta, daca ti se pare prea dificila.

4.44/5 (18)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *