De ce sa mananci afine in fiecare zi?

De ce sa mananci afine cat mai des, chiar in fiecare zi daca este posibil? Pentru ca sunt unele dintre acele fructe care te vor ajuta sa ai un organism mai puternic si un sistem imunitar fortificat.

Ba mai mult decat atat, avand in vedere ca te pot sustine in procesul slabirii, ar trebui consumate cu precadere si in perioadele in care tii regim.

De ce sa mananci afine in fiecare zi? Pentru ca sunt nutritive, iar 150 grame de afine, contin: 4 grame de fibre, 24% din necesarul zilnic de vitamina C, 36% din necesarul zilnic de vitamina K, 25% din necesarul zilnic de mangan.

De asemenea, afinele te ajuta sa te hidratezi deoarece contin 85% apa. Asa ca ai doar beneficii atunci cand consumi aceste fructe deosebite. Cum sa le introduci in dieta ta curenta, astfel incat sa-ti fie usor?

De ce sa mananci afine in fiecare zi si cum sa le introduci in dieta zilnica

In primul rand, ai putea sa consumi afine la gustare, aceasta fiind una dintre cele mai facile maniere. De exemplu, inainte de masa de pranz sau cina serveste 100 grame afine, va fi redusa si senzatia de foame. Poti sa adaugi si cateva nuci si o lingura de miere, pentru a crea o gustare perfecta.

ATENTIE! Daca esti la dieta de slabire iti recomandam sa renunti la miere, nuci si alte adaosuri si sa mananci doar portia de afine. Asadar, datorita faptului ca sunt sarace in calorii, afinele sunt excelente in procesul slabirii.

Aceste fructe sunt foarte bogate in antioxidanti, fiind ideale pentru cele care vor sa amane procesul imbatranirii premature si aparitia ridurilor. Antioxidantii te vor elibera de efectele radicalilor liberi, asa ca bolile autoimune precum cancerul sau diabetul vor fi prevenite cu succes.

Efectul antioxidant ajuta la reducerea nivelului colesterolului din sange si protejeaza sanatatea inimii, astfel ca avem inca un motiv pentru a le consuma mai des.

De ce sa mananci afine, ideale la micul dejun

Este perfect sa incepi dimineata cu 150 grame afine sau mai mult, daca nu iti creeaza vreun disconfort la nivelul stomacului. Asadar, vei consuma un bol de afine, alaturi de cateva nuci, migdale sau caju.

Poti sa faci si un smoothie din aceste afine, daca iti este mai usor sa le consumi in acest mod. Adauga o cana de lapte vegetal peste afine si pune totul in blender; amesteca pana obtii o bautura cremoasa. Evident ca acest mic dejun este ideal pentru cei care se grabesc sau care nu agreeaza un mic dejun copios.

Evident, daca iti place sa mananci bine la prima masa a zilei, poti adauga o mana de afine intr-un bol cu fulgi de ovaz, lapte vegetal si nuci. Acest mic dejun satios te va ajuta sa nu suferi din pricina senzatiei de foame pana la masa de pranz.

Afinele iti vor conferi energie, un plus de vitalitate si o mai buna protectie impotriva bolilor de sezon, datorita continutului ridicat de vitamina C.

Dieta cu afine, cum te poate ajuta sa scapi de grasimea abdominala?

Ei bine, vestile bune continua, asa ca acelea dintre voi care vor sa scape de “burtica” ar trebui sa consume afine mai des. Iar competenta lor este dovedita. Si unde mai pui ca au doar 84 de calorii la suta de grame? Mananca-le cat mai proaspete, acelea sunt cele mai eficiente, din punct de vedere al vitaminelor.

Asadar, conform unui studiu realizat de americani, se pare ca un consum regulat de afine te poate ajuta sa arzi grasimile, in special cele abdominale. De asemenea, masa ficatului va scadea…vezi dieta completa cu afine >>>

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *